Vill du vara med och bidra till en god ekonomi – och verksamhetsstyrning för Stockholms kollektivtrafik? Vi söker nu dig med ett stort engagemang och intresse för ekonomi – och verksamhetsstyrning som vill arbeta som controller på koncernnivå. Du kommer att rekryteras till vår sektion Central styrning och utveckling inom avdelningen Verksamhetsstyrning och ekonomi (VE).

 

Om tjänsten

Vi söker efter dig som vill jobba i de planerande och uppföljande processerna för trafiken. Viktiga kontaktytor kommer främst att vara chefer och medarbetare inom avdelningen VE men också inom hela Trafikförvaltningen och gentemot Regionledningskontoret.

 

Du får bland annat jobba med att:

 • ansvara för planeringsprocessen avseende budgetunderlag och VP inklusive slutlig budget
 • ansvara för mål och indikatorer i planerings- och uppföljningsprocessen
 • rapportera till externa parter, främst nämnd och regionledning.
 • fungera som ett kompetenscenter på ekonomiavdelningen inom området – leda, delta och stötta i olika analyser och utredningar såväl själv som med kollegor
 • tillsammans med kollegor i central styrning; driva förändrings- och utvecklingsarbete kopplat till processer och systemstöd.

 

Som controller i sektion Central styrning och utveckling söker vi dig som trivs med att arbeta i en varierande roll där du får vara med och förvalta och utveckla delar inom sektionens ansvarsområde, såväl de delar som redan fungerar väl men också driva, effektivisera och utveckla utvalda områden till nästa nivå. Du behöver vara senior controller och trygg i din kompetens och erfarenhet.

Sektion Central styrning och utveckling ansvarar för processerna för trafikförvaltningens verksamhets- och ekonomistyrning. Detta innebär planering och uppföljning samt styrning och kontroll av trafikförvaltningens löpande verksamhet och investeringsprojekt. Sektionen ansvarar vidare för trafikförvaltningens rapportering såväl internt inom trafikförvaltningen samt externt till trafiknämnden och regionledningskontoret. Sektionen ansvarar också för förvaltning och utveckling av ekonomisystemen.

.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen är du analytisk, initiativtagande, samarbetsvillig, driven, ansvarsfull och noggrann. Du gillar att djupdyka i detaljer men behöver också kunna se större sammanhang. Att ha struktur och förmåga för god planering är viktigt. Du är van vid att ta fram presentationer och bekväm i sammanhang med såväl kollegor som chefer på olika nivåer i organisationen. Att driva workshops och ha presentationer i ledningsgruppen är inga problem för dig.

 

Vidare har du:

 • akademisk examen, civilekonom eller civilingenjör
 • många års erfarenhet av controllerarbete, såväl lokalt som centralt
 • flera års erfarenhet av arbete med målstyrning (inklusive indikatorer/KPI)
 • arbetat i beslutsstödsystem, t ex Hypergene, Qlik, PowerBI
 • god kunskap i Power Point och Word
 • god kunskap i svenska i både tal och skrift. 

 

Det är meriterande om du även har god kunskap inom redovisning och bokslutsarbete, bekväm med affärssystem och Excel, och är duktig på att ta fram pedagogiska presentationer i Power Point. Det är också meriterande om du har arbetat inom offentlig verksamhet.

 

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

 

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Anna-Carin Harling, tfn 070-786 18 33. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 070-786 36 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 22.a juni. Vi ser fram emot din ansökan!

 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4982
Kontakt
 • Anna-Carin Harling, 070-7861833
 • Jannica Chinos, 070-7863674
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg , SACO, tfn08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, tfn08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn08-12313942
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-06-22

Tillbaka till lediga jobb