Stockholms läns sjukvårdsområde, BUP Stockholm, BUP Heldygnsvårdsenhet 2

Vill du göra skillnad för barn och ungdomar som vårdas på en av våra heldygnsvårdsavdelningar? Från och med januari 2023 erbjuder Enhet 2 vård till patienter med självskadebeteende från hela landet (Nationell högspecialiserad vård, NHV) och vi behöver nu förstärka med ytterligare en psykolog. 

BUP Stockholms sektion Akut och Heldygnsvård är Sveriges största heldygnsvårdverksamhet inom barn- och ungdomspsykiatri. Sektionen består av tre enheter som bedriver heldygnsvård, en akutmottagning, samt en konsultenhet som ger psykiatrisk vård till patienter som vårdas på barnmedicinsk klinik. Merparten av enheterna ligger på Södermalm, med utsikt mot Årstaviken, och en enhet finns på St Görans sjukhusområde på Kungsholmen.

Heldygnsvårdsenheterna tillhandahåller vård till barn och ungdomar med komplicerade psykiatriska sjukdomar och tillstånd såsom psykoser, depressioner, ätstörningar, trauma m m, ibland i kombination med t ex sociala svårigheter eller neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Vården bedrivs enligt både HSL och LPT.

Enhet 2 är en av heldygnsvårdsavdelningarna på Södermalm och har tio vårdplatser. Här vårdas barn och ungdomar med olika psykiska sjukdomar och tillstånd. På enheten arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, kuratorer och arbetsterapeut.

Från och med januari 2023 erbjuder enheten vård till patienter med självskadebeteende från hela landet (Nationell högspecialiserad vård, NHV) vilket omfattar ett intensivt och brett vårdprogram med ett upplägg som bland annat baseras på Dialektisk beteendeterapi (DBT). Samtliga medarbetare får en tio-dagars DBT-baserad grundutbildning, liksom annan kontinuerlig fortbildning och handledning. NHV kommer även bedriva metodutveckling och forskning på hög nivå, och förväntas utveckla ett nära samarbete med andra psykiatriska NHV-enheter inom och utom regionen.

Arbetsuppgifter

Du kommer att tillsammans med övriga professioner på vårdavdelningen att arbeta med barnpsykiatrisk bedömning och behandling. I arbetsuppgifterna ingår samarbete med bland annat förskola/skola, socialtjänst, habilitering, barnmedicinska mottagningar, första linjens psykiatri och vuxenpsykiatrin.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara legitimerad psykolog och ha erfarenhet av psykologiskt/psykiatriskt arbete med barn och ungdomar. 

Personliga egenskaper

Vi söker dig med personlig mognad och som har en god förmåga att samarbeta samt skapa struktur i ditt arbete. Du tycker om att arbeta i team, men kan också agera självständigt. Du har ett intresse av att delta i sektionens utvecklingsarbete gällande konsultation och funktionella tillstånd. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en arbetsplats med engagerade och kompetenta kollegor som vill göra ett gott arbete för patienterna, och samtidigt ha roligt tillsammans på jobbet! BUP skapar goda förutsättningar för att du ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri offentlig sjukvård, möjlighet till löneväxling och tjänstepension. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Övrig information 

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.
Provanställning kan komma att tillämpas.


Varmt välkommen med din ansökan!


Om oss

BUP Akut och Heldygnsvård är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi cirka 1 000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4947
Kontakt
  • Ida Frantzis, enhetschef, 070-2343502
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb