Psykiatri Sydväst, Affektiva mottagningen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Vill du jobba på en mottagning med engagerad, erfaren och välutbildad personal, god stämning och utvecklingsmöjligheter?  Är du dessutom intresserad av arbete med patienter med bipolär sjukdom och svårbehandlad depression, kan du vara den vi söker! 

Affektiva mottagningen är en specialistpsykiatrisk öppenvårdsmottagning som finns på Huddinge sjukhus. I vårt uppdrag ingår att behandla och följa upp patienter med affektiv sjukdom. Hos oss arbetar drygt 25 medarbetare som samarbetar i team utifrån yrkeskategorierna specialistläkare, psykolog, specialistsjuksköterska, kurator, arbetsterapeut/rehabiliteringskoordinator, skötare och administratör.  

Våra patienter erbjuds ett brett utbud av vård och behandlingsinsatser baserat på personcentrerat förhållningssätt. Basen utgörs av farmakologisk behandling och övriga behandlingsinsatser skräddarsys utifrån patientens förutsättningar och behov. Vårt fokus är att erbjuda patienter som behöver vård på specialistnivå högkvalitativa insatser antingen individuellt eller i grupp. Nära samarbete med heldygnsvården.  Löpande patient- och närståendeutbildningar.

 

Arbetsuppgifter

I sjuksköterskerollen ingår: 

  • Mottagningsbesök för individuell läkemedelsuppföljning (inklusive medicindelning i dosett eller apodos, injektionsgivning etc).
  • Vård- och krisplanering tillsammans med patient och närstående
  • Hålla i patient- och närståendeutbildning 
  • Tillsammans med övriga sjuksköterskor driva utveckling av psykiatrisk omvårdnad inom öppenvård
  • Nära samarbete med heldygnsvården och specifikt avdelningen som utgör en del av vår vårdkedja
  • Stödsamtal 

 

Kvalifikationer: 

Legitimerad sjuksköterska, gärna examinerad specialistsjuksköterska med inriktning psykiatri. Du ska helst ha några års erfarenhet av att arbeta i öppenvård och ett gediget intresse för affektiva sjukdomar och dess behandling. 

 

Personliga egenskaper: 

Den person vi söker har en positiv inställning, ett gott omdöme och förmåga att arbeta självständigt på ett strukturerat och tryggt sätt. Du har lätt att kommunicera och samarbeta med kollegor och trivs i en händelserik miljö där vård, forskning och utveckling samsas tätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40h/v
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4762
Kontakt
  • Vårdenhetschef Anette Ståhl, 0730498037,anette.stahl@regionstockholm.se
  • Sjuksköterska och bitr. vårdenhetschef Sara Selin, 0702638967e-post:sara.selin@regionstockholm.
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Lena Elfström, 08-12340490,lena.elfstrom@sll.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-08-11

Tillbaka till lediga jobb