Stockholms läns sjukvårdsområde, Habiliteringscenter Söderstaden barn

Om oss:

Habiliteringscenter Söderstaden är en specialistmottagning i öppenvården som erbjuder insatser till personer med medfödda eller tidigt uppkomna funktionsnedsättningar som ger svårigheter i vardagen, som exempelvis autismspektrumstörning, intellektuell funktionsnedsättning eller rörelsenedsättning.  Verksamheten bedrivs enligt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL) och Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och är ett komplement till övrig hälso- och sjukvård. Verksamheten bedrivs i ett tvärprofessionellt teamarbete tillsammans med kurator, logoped, psykolog, fysioterapeut/sjukgymnast, specialpedagog och arbetsterapeut.

 

På Habiliteringscenter Söderstaden Barn arbetar drygt 40 medarbetare och vi sitter i ljusa och luftiga lokaler, nära till tvärbana, bussar och tunnelbana.  

Om tjänsten:

Vi söker nu en kurator till team som arbetar med patienter inom rörelsenedsättning och intellektuell funktionsnedsättning eller ASD. Som kurator inom barnhabilitering arbetar du med att kartlägga behov hos barn och föräldrar, samverka med nätverk, erbjuda olika typer av samtalsstöd samt information om samhällets stöd, och övrig psykoedukation.

Insatserna planeras tillsammans med patient och nätverk efter bedömning av kuratorn kring individens situation och nätverkets förutsättningar. Insatser genomförs i samarbete med övriga teammedlemmar. Arbetet kan också handla om att leda grupper och föreläsningar. Insatser ges såväl individuellt som i grupp-eller workshopsform. Att leda och delta i nätverksmöten som exempelvis SIP-möten är en del av arbetet. 

Om dig:

Vi söker dig med socionomexamen och ser helst att du har erfarenhet av arbete med barn med funktionsnedsättning samt deras nätverk och samhällsstöd. Kunskap om funktionsnedsättning autismspektrumtillstånd och intellektuell funktionsnedsättning och om arbetssätt som exempelvis tydliggörande pedagogik eller tillämpad beteendeanalys är meriterande.

Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i tvärprofessionella team där du bidrar med din yrkesspecifika kompetens samt i självständigt arbete som kurator. Du har god förmåga att organisera och strukturera ditt arbete samt har lätt för arbetets krav på dokumentation och kommunikation i skrift. Arbetet präglas av variation och förutsätter en förmåga att vara flexibel och initiativrik utifrån patientens fokus. Vi förutsätter att du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet. Det är viktigt att du är trygg i din yrkesroll och bekväm med att möta människor i kris och sorg. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Hos oss får du:

Kompetenta och trevliga kollegor i såväl den egna som andra professioner

Stöd och utbyte genom arbete i tvärprofessionella team

Yrkesmässig utveckling genom arbete i specialiserade team

God kompetensutveckling genom vår interna personalutbildning samt handledning

Flexibel arbetstid

Fri hälso- och sjukvård

Ett generöst friskvårdsbidrag och friskvård under arbetstid

Extra ersättning vid föräldraledighet  

 

Anställningsform:

 

Heltid. Tillsvidare med tillträde augusti 2023 eller enligt överenskommelse.

 

Vill du veta mer?

 

Vänligen kontakta

 

Enhetschef Sophia Ahlin

 

Telefon:  08-123 352 62

 

Facklig representant:

Janne Virtanen, Akavia

Tel. 08-123 47 529

SSR Gunilla Wurztel 

Tel. 08-123 404 87

 

Om verksamheten

 

Habilitering & Hälsa är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) inom Region Stockholm. Vi är en kunskapsorganisation som bedriver egen forskning och utveckling  och driver flertalet specialiserade enheter. Vårt arbete vilar på värdegrunden om alla människors lika värde samt patientens fokus. Vi utgår från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Vi består av omkring 700 medarbetare och 30 mottagningar i Stockholms län. Vi samverkar med nätverk så som familjer, personal och andra vårdgivare för att skapa större delaktighet i samhällslivet.

 

Övrig information

 

Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Provanställning kan komma att tillämpas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4719
Kontakt
  • Sophia Ahlin, 08-12335262
Facklig företrädare
  • Gunilla Wurtzel, SSR , 08-12340487
  • Janne Virtanen, Akavia, 08-12347529
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb