Brinner du för goda och sunda affärer och vill du projektleda stora och samhällsviktiga upphandlingar? Då är det du som ska leda vårt nästa stora upphandlingsprojekt!

Om tjänsten

I rollen som projektledare för trafikaffärer ingår du i sektion Inköp och upphandling. Sektionen stödjer verksamheten med genomförande av större upphandlingsprojekt, främst avseende trafikuppdrag, men även i uppdrag som handlar om till exempel större underhållskontrakt. Många stora förändringar genomförs genom våra trafik- och underhållsupphandlingar, t.ex. håller vi just nu på med att elektrifiera bussflottan i samband med upphandlingarna för att skapa en hållbar morgondag. Inom sektionen finns ett 25-tal medarbetare såsom upphandlare, inköpare, kategoriledare och projektledare.

Trafikförvaltningen genomför återkommande några av de största upphandlingarna i Sverige och din roll kommer att vara central. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med upphandlare, jurister, strateger och experter för att tillsammans skapa avtal som tar våra 900 000 dagliga resenärer till jobb, skola och fritidsaktiviteter. Du ansvarar för att driva och hålla ihop alla delar av upphandlingsprojektet. I detta ansvar ingår att väga olika perspektiv mot varandra och att vara en skicklig kommunikatör i förhållande till både interna och externa intressenter. En central del i ett upphandlingsprojekt är det regelverk som omger upphandlingsprocessen. Här kommer du få stöd av våra erfarna upphandlare.

Du får bland annat jobba med:

 • Självständigt projektleda upphandlingar i enlighet med projektspecifikation avseende omfattning, tid, kostnad och kvalitet
 • Delta i förstudiearbete inför kommande upphandlingsprojekt
 • Delta i utvecklingsarbetet av upphandlingsverksamheten

Trafikförvaltningen, genom sina bolag SL och Waxholmsbolaget, bedriver en viktig och mycket omfattande verksamhet. Årligen omsätts ca 23 miljarder kronor. Investeringarna i kollektivtrafiken uppgår till 7 miljarder kronor under 2023 och de kommande tio åren till 47 miljarder kronor. Stockholm växer och utvecklingen ställer höga krav på våra trafikaffärer, liksom på de betydande underhållsåtgärder, investeringar och utbyggnader som görs i kollektivtrafiksystemet. Trafikförvaltningen är en beställarorganisation och upphandlingsprojektens roll i organisationen är central. 

Vad vi söker efter

Vi tror att du har relativt lång erfarenhet från arbetslivet, gärna från olika roller. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Samarbete är avgörande för våra framgångar. Vidare gillar du problemlösning, har bra planeringsförmåga och ett konstruktivt och positivt förhållningssätt, även vid motgångar. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift och kan anpassa ditt budskap efter mottagaren. Vidare har du erfarenhet av att leda eller delta i större komplexa upphandlingsprojekt.  

Det är meriterande om du även har:

 • Högskoleutbildning eller motsvarande inom relevant område
 • Erfarenhet från upphandling inom offentlig sektor eller anbudsarbete mot offentlig sektor
 • Erfarenhet från bransch med koppling till kollektivtrafik
 • Certifiering som projektledare

Startdatum enligt överenskommelse.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Peter Lundén, tfn 08-123 314 66. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Ulrika Falk, tfn 08-123 333 68. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2023-06-28. Vi ser fram emot din ansökan!

Under anställningen kan det bli aktuellt att bli inplacerad i säkerhetsklass.

Nyckelord: Upphandling, offentlig upphandling, strategiskt inköp

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4681
Kontakt
 • Ulrika Falk, 08-12333368
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, SACO, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-28

Tillbaka till lediga jobb