Har du ett öga för detaljer samtidigt som du har lätt att se helheten? Gillar du struktur och är ordningsam? Då är tjänsten som datasamordnare på trafikförvaltningen något för dig.

 

Om tjänsten

I rollen som Datasamordnare får du en bred inblick i flera spännande projekt, från start till mål. Du kommer vara länken mellan projekt och förvaltning gällande hanteringen av teknisk dokumentation- och information. 

Som datasamordnare hos oss kommer du att:

Stötta internt och externt på trafikförvaltningen, främst inom Teknikavdelningen, i frågor som rör digital dokument- och informationshantering (t ex arbetssätt, system, metadata, textdokument, CAD-filer och ritningar). Säkerhetsställa att digitala verktyg/program används enligt gällande arbetsmetodik samt att befintliga arbetssätt utvecklas, förankras och används i projekten och i förvaltning. Medverka vid uppföljning av ställda krav och granskning av dokumentation och information i samband med leveranser. Få vara delaktig i utveckling av att gå från arbete med 2D ritningar till informationsmodeller (BIM). Ansvara för ett eget anläggningsområde där du och en handläggare tillsammans hanterar samtliga frågor gällande teknisk dokumentation för det specifika området.

 

Vad vi söker efter

För att du ska trivas i rollen som Datasamordnare söker vi dig som är proaktiv, kommunikativ och öppen för förändringar. Det krävs också god samarbetsförmåga, att du är ansvarstagande och självgående. I arbetet har du många externa och interna kontakter varför förmågan att ha en konstruktiv dialog med olika parter och bygga förtroendefulla relationer är viktig. 

Vidare har du:

  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet som datasamordnare
  • Erfarenhet av informationshantering och digital dokumentering
  • Erfarenhet från minst ett dokumenthanteringssystem, ex Sharepoint, Webforum
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

 Det är meriterande om du har en utbildning som civil/högskoleingenjör inom samhällsbyggnad och/eller datahantering eller teknik. Vi ser det som ett stort plus om du har arbetslivserfarenhet från bygg, fastighet eller infrastrukturbranschen. Har du även erfarenhet av BIM projektering och systemprogram som Autocad, Microstation eller FME, ser vi det också som meriterande.

Startdatum enligt överenskommelse.

 

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

 

Information och ansökan

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sara Södergren, tfn 08-123 330 41. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-123 336 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas. Sista ansökningsdag är den 15.e juni, Varmt välkommen med din ansökan!

 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida regionstockholm.se/tfjobb. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4666
Kontakt
  • Sara Södergren, 08-12333041
  • Jannica Chinos, 08-12333674
Facklig företrädare
  • Camilla Nyberg , SACO, tfn08-12331847
  • Marita Lönnroth, Vision, tfn08-12333992
  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, tfn08-12313942
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb