Karolinska Universitetssjukhuset, Astrid Lindgrens Barnsjukhus,

Vill du arbeta på landets största barnreumatologiska enhet? Vi söker specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig att arbeta i en verksamhet som handlägger merparten av barn med reumatiska sjukdomar, såsom juvenil idiopatisk artrit (JIA), juvenil systemisk lupus erytematosus (SLE), juvenil dermatomyosit (JDM) och andra autoimmuna systemsjukdomar samt även en växande grupp patienter med autoinflammatoriska (AI) tillstånd inom Region Stockholm. Vi har även en del utomläns- och utlandsvård.

Vi bedriver ett omfattande utvecklingsarbete på hög nivå såväl kliniskt som vetenskapligt.

Hos oss arbetar vi i ett tvärprofessionellt team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, psykolog och kurator. Dessutom har vi nära samarbete med ögonläkare, specialisttandläkare, hudläkare, vuxenreumatologer, barnonkologer, barnortopeder, handkirurger, barnneurologer och barnnefrologer.

Du kommer självklart även ha möjlighet att ta del av de generella erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag och möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna är varierande inom den pediatriska reumatologin men kärnan är vår teambaserade mottagningsverksamhet. Därutöver har vi ett barnreumatologiskt konsultuppdrag med ansvar för dagvårdsverksamheten, inneliggande patienter samt att finnas tillgänglig för både interna samt externa telefonkonsultationer.

Som medarbetare vid en universitetsklinik förväntas deltagande i undervisning och handledning, bedriva forskning samt delta i utvecklings- och kvalitetsarbete.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om heltid 40 timmar/vecka med goda möjligheter till deltidstjänstgöring/kombination med annan placering. Tidsbegränsad tjänstgöring är också möjlig om så önskas.

Barnreumatologiska verksamheten tillhör Astrid Lindgrens Barnsjukhus som är en del av Karolinska Universitetssjukhuset. Barnreumatologi tillhör Medicinsk Enhet 3, ME3 – som förutom barnreumatologi innefattar högspecialiserad barnortopedi, barnneurologi samt avancerad hemsjukvård.

Vi söker
Vi söker dig som är specialistläkare inom barn- och ungdomsmedicin med god klinisk färdighet och som trivs med patientkontakt och att arbeta i team.

Vi fäster stort vikt vid god samarbetsförmåga, engagemang och vilja att vara med och utveckla verksamheten med intresse av barnreumatologi såväl kliniskt såsom av forskning, undervisning och utveckling.  

Kvalifikationer
Krav:  Svensk läkarlegitimation med specialistbevis i barn- och ungdomsmedicin. 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4622
Kontakt
  • Karin Palmblad, 08-12377669
Facklig företrädare
  • Erik Sundberg, Läkarföreningen, erik.sundberg@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-09-09

Tillbaka till lediga jobb