Stockholms läns sjukvårdsområde

Är du en erfaren hälso- och sjukvårdledare som vill ta dig an en unik möjlighet att göra skillnad på riktigt i människors liv och hälsa? Som närsjukvårdsdirektör har du en nyckelroll i att leda och utveckla sjukvården inom regionen. Du ansvarar för att driva förändringar och förbättringar i syfte att höja kvaliteten på vården och säkerställa en effektiv och hållbar verksamhet.

Ansök redan idag och ta chansen att leda en av Sveriges största vårdgivare!

Om tjänsten

Att vara närsjukvårdsdirektör för Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) ger en unik möjlighet att vara med och påverka och utveckla ett av Sveriges största och mest komplexa sjukvårdssystem.

Du kommer genom dina 12 800 medarbetare ha en nyckelroll i att leda och utveckla sjukvården för en befolkning på över två miljoner invånare. Genom din ledningsgrupp leder du en organisation i ständig utveckling och förändring med syftet att effektivisera samt höja kvaliteten på vården. Som närsjukvårdsdirektör ansvarar du för att leda och samordna arbetet genom en verksamhetsmodell som bygger på att resultatenheternas chefer har ett decentraliserat ansvar. Deras ansvar hålls tydligt ihop av ramar som Stockholms läns sjukvårdsområdes ledning och nämnd ger. Du har det övergripande ansvaret för ledningen av förvaltningen och det yttersta ansvaret att tillgodose behovet av vård inom nämndens ansvarsområde. Av vikt är att du är en synlig ledare i syfte att främja den fina värdegrund och kultur SLSO präglas av.

Ditt uppdrag omfattar en spännande och bred portfölj av ansvarsområden. Genom din ledningsgrupp leder och utvecklar du sjukvårdsverksamheter, skapar strategier för hållbar sjukvård samt driver förbättringar och initierar projekt som syftar till att öka effektiviteten och höja kvaliteten på vården. Du leder en organisation som fokuserar på innovation och ständig utveckling och som strävar efter att erbjuda den mest högkvalitativa vård till Stockholms invånare. Du som närsjukvårdsdirektör är även en viktig spelare för att förverkliga Stockholms läns sjukvårdsområdes omställning till en nära vård.

Som närsjukvårdsdirektör rapporterar du till sjukvårdsdirektör Region Stockholm som linjechef och till nämnden vad gäller dess ansvarsområden. Du ingår även i Region Stockholms ledningsgrupp för sjukhusdirektörer samt chefsgruppen för förvaltningarna och bolagen inom Region Stockholm.

I rollen som närsjukvårdsdirektör kommer du kunna göra en verklig skillnad i livet för människor genom att skapa en bättre sjukvård. Som ytterst ansvarig har du en sällsynt möjlighet att leda och utveckla en stor organisation som spelar en viktig roll i människors liv och hälsa.

Vem är du?

Vi söker dig som har dokumenterad gedigen chefserfarenhet på hög nivå med erfarenhet av att leda genom andra chefer. Du har erfarenhet av att ha varit chef för en hälso- och sjukvårdsverksamhet och med det en god förståelse för sjukvårdens utmaningar och möjligheter. Vi ser att du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Vidare har du erfarenhet från verksamhet med FoUU uppdrag och mångårig erfarenhet av förändringsledning. Du har en hälso- och sjukvårdsutbildning på en hög akademisk nivå och det är meriterande om du innehar en läkarexamen. Vi ser även att du har erfarenhet av närsjukvård. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha rapporterat till styrelse eller nämnd och av arbete med förändringsledning kopplat till digitalisering. Du har även kompetens inom arbetsmiljöområdet.

För att lyckas i rollen som närsjukvårdsdirektör är du en ledare med strategisk förmåga som ser helhet samtidigt som du kan hantera detaljer. Du är kommunikativ, inlyssnande och har lätt för att skapa förtroende och relationer. Ditt ledarskap är tydligt och du är van att leda och inspirera dina medarbetare genom ett tillitsbaserat ledarskap. För att lyckas i uppdraget som närsjukvårdsdirektör ser vi att du är resultatinriktad, nyfiken och har förmågan att driva förändringar och leverera resultat både på kort och lång sikt.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Övrig information

I denna rekrytering samarbetar vi med  Poolia Executive Search AB, Pion Groups verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Har du frågor är du välkommen att kontakta Maria Eriksson, 073-944 50 95, maria.eriksson@poolia.se eller Catharina Norlander, 070-729 96 44, catharina.norlander@poolia.se 

Du ansöker via Poolias hemsida här.

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Facklig företrädare
  • Yvonne Dellmark, SACO , 073-6681740
  • Tommy Mäntynen, Vision, tommy.mantynen@regionstockholm.se
  • Emma Jonsson, Vårdförbundet, 072-4626611
  • Catharina Häggström, Kommunal, 08-51775173
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb