Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm CF Center

Är du specialistläkare inom barn- och ungdomsmedicin med gedigen medicinsk kunskap, tycker om att arbeta i team, har ett engagemang för kroniskt sjuka patienter och har en långsiktig vilja att utveckla klinisk verksamhet? Vi söker dig till Stockholm CF Center!

Vi erbjuder

Hos oss kommer du att få:

 • Arbeta i en verksamhet där vården är inne i spännande fas
 • Möjlighet till vidareutbildning 
 • Goda möjligheter till egen forskning
 • Gedigen inskolning och handledning

Du kommer självklart även att erbjudas att ta del av de erbjudanden och förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder såsom generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet till bruttolöneväxling för individuellt pensionssparande.

Om tjänsten

Stockholm CF center är beläget på Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge.  Vi behandlar patienter med cystisk fibros (CF) i alla åldrar, uppdelat på ett vuxen- respektive barnteam. Vården är högspecialiserad och håller högsta internationella klass och är inne i en spännande ny fas då vi sedan ett par år tillbaka har fått börja förskriva läkemedel som påverkar grundproblematiken vid CF. Centret är en öppenvårdsmottagning som bedriver ett välutvecklat teamarbete mellan läkare, sjuksköterskor, sjukgymnast/fysioterapeut, dietist, kurator, psykolog, teamsekreterare, BMA och forskningssjuksköterska. Vi har mycket kompetenta medarbetare med lång erfarenhet.  

Vi tar emot både inom- och utomlänspatienter, akuta och elektiva besök. Så kallad "Shared Care" bedrivs även tillsammans med både Transplantationscenter såväl som med övriga remitterande vårdenheter runt om i landet. De lungtransplanterade patienterna utgör idag en allt större del av centrets patienter. Stockholm CF center har en utåtriktad verksamhet (patienter/anhöriga, vårdpersonal, m.fl.) samt ett ständigt pågående forsknings- och utvecklingsarbete.

Arbetet är varierande och består främst av mottagningsarbete, rond (vid inneliggande patient), behandlingskonferenser tillsammans med det multi-professionella teamet respektive andra specialister, utåtriktat pedagogiskt arbete utifrån egen kunskapsnivå, utvecklingsarbete med mera.
Centret ansvarar för många intravenösa antibiotikabehandlingar som startas på
sjukhuset och sedan utförs av patienterna själva i hemmet efter upplärning. Arbetet är självständigt samtidigt som det alltid finns läkarkollegor och övriga teammedlemmar att diskutera med.

Vi söker nu en ny specialistläkare till vårt barnteam. I tjänsten ingår, efter upplärning, även jourarbete som CF-jour  som är jourlinje endast för CF patienter och vårdpersonal som sköter CF patienter. CF-jouren är i huvudsak en telefonjourlinje utan inställelsekrav fram till kl 22:00. Rondarbete kan förekomma på helger. Det ingår ett beting av jourarbete inom barnmedicinsk verksamhet.

Vi söker

Vi söker dig som:

 • Har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara föralla berörda parter. Påminner och följer upp.
 • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. 

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad läkare med specialistbevis i barn- och ungdomsmedicin.

Meriterande:

 • Gedigen klinisk erfarenhet
 • Disputation
 • Egen forskning

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande i denna rekrytering. 

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

- Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4600
Kontakt
 • Cecilia Rodriguez Hortal, 072-4653844
Facklig företrädare
 • Läkarföreningen, lakarforeningen.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb