Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri, SCÄ

Stockholms centrum för ätstörningar (SCÄ) är en av de största specialistklinikerna i världen för patienter med ätstörningar, och tar emot patienter i alla åldrar. Vi har en väl utvecklad verksamhet med öppenvård, dagvård och heldygnsvård för både vuxna, barn och ungdomar. Kliniken finns på Södermalm i Stockholm, och idag är vi cirka 160 anställda. 

Just nu erbjuder vi en signeringsbonus om 10 000 kr för dig som anställs på vår Heldygnsvård barn och unga! Om du fortsatt är anställd hos oss efter 12 månader får du ytterligare 10 000 kr*. 

Heldygnsvård barn och unga har plats för 8 familjer med barn upp till 18 år.
Remiss till oss kommer ofta från barnmottagningen på SCÄ och inskrivning av familjer är planerade. Behandlingstiden är ca 
4-6 veckor och barnet har alltid minst en förälder hos sig på avdelningen under hela behandlingsperioden. Behandlingen är familjebaserad och syftar till att stärka föräldrars mandat, att ge dem ökad kunskap om ätstörning för att de skall klara av att gå emot barnets ätstörning. Målet är att under vårdtiden bryta barnets svält genom att barnet kommer i gång med ett tillräckligt, regelbundet och varierat ätande för viktåterhämtning. På heldygnsvård barn och unga arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, barnpsykiater, psykolog, fysioterapeut och lärare.

Vi har ett välutvecklat samarbetare med barnmottagningen på SCÄ där patienten påbörjat sin behandling och efter inskrivning fortsätter sin behandling där. 

Förutom måltidsstöd bedrivs behandling i grupp i olika former, familje-, ungdoms-, föräldra-, syskon-, närstående-, fysioterapi- och musikgrupp samt skola. Vi har ett nära samarbete med brukarföreningen Frisk och Fri.

Varje vecka har familjerna möjlighet att träffa en Brukarsamordnare.

Läs gärna mer om vår verksamhet på: http://stockholmatstorningar.se

Vill du arbeta och lära dig mer om patienter med ätstörningar? 
Vi erbjuder dig som legitimerad sjuksköterska en stimulerande och trevlig arbetsplats där vi har hela familjen i centrum.
Vi ser kompetenshöjande aktiviteter som något positivt och det finns goda möjligheter till fortbildning.

Arbetsuppgifter:
Familjearbete har en central roll i behandlingen som syftar till att bryta ungdomens svält, att ungdomen återhämtar i vikt genom att föräldrarna stärks i sin föräldraroll och får ökad kunskap om ätstörningen. Föräldrarna är närvarande med sina barn under hela behandlingsperioden. Vi arbetar i team: undersköterska, sjuksköterska, barnpsykiater, psykolog, fysioterapeut och lärare. Arbetet innebär en unik möjlighet att arbeta med hela familjen.

Anställningsform:
Tjänsten innefattar tillsvidare anställning på heltid 38:15 tim/vecka.
Arbetstiderna är förlagda dagtid 7:30–16:00 och kvällstid mellan klockan 13:00-20:30.
Helgtjänstgöring är 2 helger på 6 veckor.

Kvalifikationer:
Du är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta inom psykiatri och med ätstörningsbehandling.
Är du vidareutbildad inom psykiatri, HLR-instruktör, har erfarenhet av journalsystemet Take Care och genomfört Bergen-utbildning ses det som meriterande. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du är nyfiken och intresserad av ätstörningsvård samt att du är en person som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Personliga egenskaper:
Du behöver ha en professionell hållning, förstå vikten av föräldrar stärks i sin föräldraroll, är ansvarsfull, trygg, strukturerad och gärna lekfull och att du tar hand om dig på din fritid. Vi söker medarbetare som passar in i vår fina personalgrupp och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Trivs du att arbeta i team, tycker om att leda grupper och att arbeta med familjesystem är den här tjänsten något för dig.

Våra förmåner:
Vi värnar om hälsa och välmående, därför erbjuder vi friskvårdstimme och friskvårdsaktiviteter, som exempelvis möjlighet att sjunga i vår kör, samt 5000kr i friskvårdsbidrag.
Som medarbetare inom Region Stockholm har du dessutom rätt till fri sjukvård och erbjuds även extra ersättning vid föräldraledighet.

Läs mer om vårt arbetsgivarerbjudande här

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden.

 

*För att du ska vara berättigad till signeringsbonus krävs:

Att du signerar ett anställningsavtal med anställningsform tillsvidareanställning (månadsavlönad). 
Att du vid anställningstillfället inte är anställd av Region Stockholms nämnder/bolag eller av akutsjukhus som drivs på uppdrag av Region Stockholm (Med detta avses samtliga nämnder inom Region Stockholm (t ex Karolinska och SLSO), samtliga helägda bolag och kommunalförbund 
(t ex Södersjukhuset, Danderyds sjukhus, Södertälje sjukhus, AISAB, Norrtälje TioHundra och S:t Eriks ögonsjukhus) samt akutsjukhus som drivs på uppdrag av regionen så som Capio S:t Görans sjukhus).

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 38.25 tim./v.
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4508
Kontakt
  • Enhetschef Silvia Finnerman, 072-2471595
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb