Karolinska Universitetssjukhuset

Vi söker en omvårdnadschef till vårt världsledande team inom Neurocentrum

Välkommen som omvårdnadschef till Omvårdnadsområde Neuro (OO Neuro) och nyskapade Neurocentrum - ett kunskapscentrum för de delar inom sjukhuset som arbetar med neurosjukvård. Neurocentrum ingår i Tema Hjärta kärl och neuro men samverkar i ett nära samarbete med sjukhusets övriga verksamheter inom neurosjukvården. Här samarbetar alla professioner i innovativa samarbetsformer för att lösa vårt gemensamma uppdrag. Neurocentrum är inte en hierarkisk struktur utan ett forum för att driva utveckling genom mer samarbete och decentraliserat beslutsfattande. Vi skapar förutsättningar för att stärka både patientflöden och profession.

Är du en modig och handlingskraftig ledare samt erfaren sjuksköterska med intresse för neurologisk omvårdnad? Är du en lagspelare som trivs med att leda tillsammans med andra på en dynamisk arbetsplats? Vi söker nu omvårdnadschef (OVC) inom OO Neuro som tillsammans med oss vill vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård inom Neurocentrum. Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får och förväntas vara med och driva utvecklingen av nya vårdformer och arbetssätt tillsammans med teamet inom Neurocentrum.

Vi erbjuder

 • Ett delat ledarskap där du och dina kollegor delar på ansvaret för verksamheten. Fördelarna med delat ledarskap är många, däribland fördelning av arbetsuppgifter, ett ständigt närvarande bollplank och ett komplement till det egna ledarskapet.
 • Samarbete i ett kompetent team, med stora möjligheter till stöd och utveckling.
 • Administrativt stöd i form av bemanningsassistent.
 • Tydligt mandat att driva verksamheten inom ramarna för uppdraget.
 • Ett internt chefsprogram för att hjälpa dig att utvecklas i ditt ledarskap, det finns även möjlighet till mentorskap och coachning i chefsrollen.
 • I din roll som chef och ledare kommer du ha möjlighet att utveckla och bedriva högspecialiserad neurologisk akutsjukvård tillsammans med vårt team.
 • Möjlighet att utveckla och driva framtidens vård!

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart ta del av de förmåner som vi erbjuder. Läs mer här.

Om tjänsten

På vårdavdelning Neuro 1 inom Omvårdnadsområde Neuro i Huddinge bedriver vi behandling och forskning kopplad till den akuta fasen vid en stroke och akutneurologi. På vår enhet har vi en integrerad övervakningsenhet där vi bedriver monitorering och behandling av patienter i behov av högspecialiserad neurosjukvård. Här får medarbetaren utvecklas i sin roll med en integrerad kompetensutveckling!

Som omvårdnadschef för Neuro 1 arbetar du i delat ledarskap i en OVC-grupp, som gemensamt leder två vårdavdelningar specialiserade inom akut neurologi. Tillsammans arbetar ni med utvecklingen av den akutneurologiska sjukvården. Du rapporterar till verksamhetschef (VC) och ingår i ledningsgruppen för Omvårdnadsområde Neuro.

Du är arbetsgivarens företrädare vad gäller kvalitets-, personal- och ekonomifrågor. Detta innebär att du tillsammans med dina kollegor bland annat ansvarar för:

 • Leda och utveckla verksamheten inom ditt område genom att arbeta med ett tydligt- coachande och transparant ledarskap.
 • Skapa en god och uppmuntrande arbetsmiljö. Tillsammans säkrar ni rutiner för att upprätthålla en hållbar arbetsplats, både ur ett fysiskt och ett psykosocialt perspektiv.
 • Säkerställa rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för att säkra att omvårdnadsuppdraget utförs med hög kvalitet genom kompetenshöjande aktiviteter i nära samarbete med omvårdnadsansvarig (OVA).
 • Arbeta målinriktat utifrån Neurocentrums strategikarta.
 • Aktiv arbetar med förbättringsarbete samt ansvar för att bereda möjligheter för omvårdnadsutveckling och -forskning.
 • Att arbeta i nära samverkan med fackliga parter på arbetsplatsen 

Vi söker dig som:

 • är du en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och förmåga att se helheten.
 • är närvarande, synlig och tycker om att vara kliniskt verksam.
 • agerar föredömligt och har förmåga att entusiasmera och utveckla dina medarbetare.
 • vill samarbeta i delat ledarskap.  

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med flerårig erfarenhet inom omvårdnad.
Vi ser det som meriterande om du har tidigare chefs/ledarerfarenhet. Det är också meriterande om du har erfarenhet av delat ledarskap.

Vi kommer arbeta löpande med ett första urval, tills dess att ansökningstiden gått ut och samtliga kandidater genomfört testerna som är en del utav ansökningsprocessen. Läs mer nedan.    

Ansökan 

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent. 

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda. 

Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Genomförda tester (MAP och Matrigma)
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Yrkesexamen
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm, Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4447
Kontakt
 • Anna Ericsson (verksamhetschef), 08-12378641
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet: Tomas Nordman, tomas.nordman@regionstockholm.se
 • Kommunal: Anders Persson, anders.p.persson@regionstockholm.se
 • Läkarföreningen: Anneli Kask Löfstedt , anneli.kask-lofstedt@regionstockholm.se
 • Vision: Marie-Louise Toresson Wingårdh , marie-louise.toresson-wingardh@regionstockholm.se
 • SACO: Ingrid Berggren , ingrid.berggren@regionstockholm.se
 • Ledarna, ledarna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tillbaka till lediga jobb