Karolinska, Tema Inflammation och Åldrande, ME Endokrinologi

Söker du en tjänst som ST-läkare och vill vara en del av framtidens sjukvård? Brinner du för medicin i framkant samtidigt som du får utvecklas inom det endokrinologiska området? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder

 • Individuellt anpassad introduktion
 • Arbete inom en högspecialiserad och internationellt framstående endokrinklinik
 • Erfarna kollegor, alla med specialistkompetens inom området
 • Erfarenhet av högspecialiserade behandlingar såsom radiojodterapi

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Om tjänsten
Medicinsk enhet Endokrinologi är en samlad enhet för högspecialiserad sjukvård inom ämnesområdet hormonsjukdomar med nära anknytning till klinisk och preklinisk forskning och utbildning. Vi bedriver inom ramen för enheten utredning, behandling och uppföljning av patienter med endokrina och metabola sjukdomar.

Enheten bedriver även ett omfattande forsknings-, undervisnings- och utvecklingsarbete i Solna och Huddinge. Vårt kompetensområde utmärks av nära samverkan med kirurgisk verksamhet samt arbete i multiprofessionella team.

Hos oss kommer du få ta del av en utbildningstjänst i enlighet med Socialstyrelsens målbeskrivning och Svenska Endokrinologföreningens särskilda rekommendationer.

ST-tjänsten läggs upp i samråd med sektionschef, studierektor och handledare. Placeringar sker inom de olika sektionerna på enheten, liksom vid behov, inom de olika specialiteter som krävs för att uppnå målbeskrivningen för specialistkompetens inom endokrinologi och diabetologi.

Vi förväntar oss att du tar aktiv del i forskningsarbetet inom enheten som doktorand eller post-doc. Utbildning av studenter på läkarprogrammet utgör en naturlig del av vardagen vid enheten. Jourarbete kan komma att ingå.

Tjänstgöringen kommer i huvudsak att vara förlagd till Solna men viss del av utbildningen kommer också ta plats i Huddinge.

Vi söker dig som

 • har ett genuint intresse för endokrinologi och har en positiv inställning till universitetssjukvårdens särskilda utmaningar.
 • har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • trivs bra med att arbeta tillsammans med både kollegor och andra yrkeskategorier. Du relaterar dig till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt lyssnar in, kommunicerar och löser meningsskiljaktigheter på ett konstruktivt sätt.
 • är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv och fokuserar på rätt saker i varje enskild situation.
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll dess betydelse för helheten samt ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
 • planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du sätter upp tidsramar och säkerställer att dessa hålls.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav: Svensk läkarlegitimation. Erfarenhet av kliniskt arbete inom området. Du ska behärska svenska och engelska i både tal och skrift.

Meriterande: Specialistbevis i internmedicin. Disputation. Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor. Egen pågående forskning.

Varmt välkommen att söka!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4325
Kontakt
 • Michael Alvarsson, 08-51772862
Facklig företrädare
 • Mikael Rydén, Läkarföreningen, mikael.ryden@regionstockholm.se
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb