Stockholms läns sjukvårdsområde, Primärvård, Rehab Södra

Vill du bli en av oss?

Vi söker en leg. Arbetsterapeut till vår mottagning i Högdalen. Ditt arbete kommer att präglas av patientens fokus, arbetsglädje och inställningen att alla människor är lika mycket värda.
Rehab Södra är en resultatenhet inom SLSO, Stockholms läns sjukvårdsområde, vi består av totalt ca 130 medarbetare på fyra olika mottagningar och bedriver primärvårdsrehabilitering. På Högdalen arbetar totalt 15 personer, varav fyra arbetsterapeuter.

Arbetsuppgifter:

Som arbetsterapeut i primärvården träffar du patienter i alla åldrar och från olika kulturer. Patienterna har en mängd olika typer av sjukdomar och problem. Arbetet ställer krav på bred kompetens och självständighet i patientarbetet. Du arbetar bra både självständigt och i team med övriga yrkesgrupper.

Det aktuella uppdraget är idag delat mellan mottagningsarbete och hembesök både ensam eller i team tillsammans med fysioterapeut.

Arbetsuppgifterna består bl.a. av: Aktivitetsbedömning, hjälpmedelsutprovning, rehabilitering och träning i patienternas hem- och närmiljö. På mottagningen ingår arbete med handpatienter med bl.a. artros, frakturer eller andra handrelaterade skador och diagnoser. Andra patienter du träffar på mottagningen behöver stöd med struktur/strategier i vardagen, kognitivt stöd eller arbetsförmågebedömningar. Det kan även förekomma gruppföreläsningar enligt BOA.

Du bör vara van vid och tycka om att samverka med andra vårdgivare, handleda och stödja anhöriga och vårdpersonal samt handleda studenter. När du arbetar i patientens hem måste du klara av att vistas i miljöer med pälsdjur och inte vara känslig för röklukt.

Anställningsform:
Heltid 40 tim/vecka med flexibla arbetstider. Tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer:
Leg. arbetsterapeut med kandidatexamen. Erfarenhet av primärvård är önskvärt. Körkort erfordras.

Personliga egenskaper:

Vi söker en självständig person som med energi och entusiasm vill vara med och skapa förbättrad livskvalitet för våra patienter.

Du är trygg i din roll som arbetsterapeut och har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete.

Du ser resurser och möjligheter där andra ser problem.

Du är social och har lätt att skapa kontakter.

Intervjuer kommer att ske löpande.

Information om tjänsten lämnas av:
Enhetschef Högdalen

Malin Hagenbjörk

Telefon: 072 222 23 98

Facklig företrädare:
Arbetsterapeuterna, Ayse Tas
Telefon: 08-123 390 60

Övrig information:
För att motverka spridning av MRSA tillämpar Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) friskhetsintyg innan nyanställning och reglerar möjligheterna för vårdpersonal att bära piercing.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2955
Kontakt
  • Malin Hagenbjörk, 072-2222398
Facklig företrädare
  • Ayse Tas, Arbetsterapeuterna, 08-12339060
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tillbaka till lediga jobb