Södersjukhuset AB, Specialistvård, Stab, Specialistvård Stab

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av Sveriges största förlossningskliniker med omkring 6300 förlossningar senaste året. Södersjukhuset har cirka 4800 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 130 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss på Södersjukhuset är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision är att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Är du en ledare med ett brinnande intresse för att utveckla vården? Då finns chansen att ta över stafettpinnen som nästa verksamhetschef för Infektionskliniken/Venhälsan. Som verksamhetschef  ansvarar du för en utvecklingsinriktad verksamhet som värnar om det interprofessionella teamarbetet!

Infektionskliniken/Venhälsan på Södersjukhuset har ett brett uppdrag inom sluten- och öppenvård. Vi söker dig som vill ha den unika chansen att som verksamhetschef tillsammans med oss fortsätta att utveckla kliniken.

Verksamheten har ca 130 medarbetare. Kliniken består av två vårdavdelningar, avd 10 samt avd 8 med slussade rum och dagvård med återbesöksmottagning. På infektionsavdelningarna vårdas patienter som bedöms vara i behov särskild infektionskompetens ex svår pneumoni, sepsis, endokardit, CNS-infektioner och infektioner hos patienter med nedsatt immunförsvar. Infektionskliniken/Venhälsan har ett brett konsultuppdrag på Södersjukhuset.

Infektionskliniken/Venhälsan bedriver även en omfattande öppenvård inom hiv, sexuellt överförda infektioner (STI) samt preexpostionsprofylax mot hiv (PrEP). Uppdraget inom STI och PrEP riktar sig till målgruppen män/transpersoner som har sex med män/transpersoner.

Infektionskliniken/Venhälsan ingår i verksamhetsområde Specialistvård har ca 600 medarbetare och består av Urologiska kliniken, Handkirurgiska kliniken, Onkologiska kliniken, Infektionskliniken/Venhälsan och Ögonkliniken. Verksamhetsområde specialistvård är ett av tio verksamhetsområden på Södersjukhuset med ca 560 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Som verksamhetschef på Infektionskliniken/Venhälsan har Du det medicinska ledningsansvaret, personalansvar och ansvar för produktion och ekonomi. Ledningsgruppen på infektionskliniken/Venhälsan består av fem linjechefer, två medicinskt ansvariga läkare, FoU-ansvarig och verksamhetsadministratör. Verksamhetschefen ansvarar för utveckling och samarbeten inom vo Specialistvård, Södersjukhuset och externa parter som STRAMA-Stockholm, Smittskydd och RPO infektionssjukdomar.

Du rapporterar till verksamhetsområdeschefen och ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Organisationens stabsfunktioner i form av verksamhetsutvecklare, IT-samordnare, HR Partner och controller finns för att stödja dig i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker en ledare som har en akademisk utbildning inom hälso- och sjukvård med tidigare chefserfarenhet och ett starkt intresse för ledarskap. Du ska också ha förmågan att formulera konkreta mål och leda verksamheten till hög måluppfyllelse.

Du har erfarenhet av att framgångsrikt ha lett förändrings- och förbättringsarbete, skapar bra förutsättningar för god arbetsmiljö och arbetsglädje samt samverkar, kommunicerar och skapar goda relationer såväl internt som externt. Vidare har du ett intresse och engagemang för undervisning och forskning.

Det är meriterande med akademisk avhandling eller andra forskningsmeriter, specialistutbildning och/eller erfarenhet inom området infektionssjukdomar.

För att lyckas i rollen är du innovativ, lyhörd, empatisk och flexibel och är van att samarbeta med olika personalkategorier, tydlig och konsekvent i ditt sätt att leda och fördela arbetet, du ser och tar tillvara alla medarbetares kompetens och ditt ledarskap präglas av öppen och rak kommunikation. Du tillvaratar och utvecklar du medarbetarnas kunskaper, erfarenheter och initiativkraft, verkar för en god arbetsmiljö samt har en god organisatorisk förmåga, känsla för struktur och stort lösningsfokus.  Vidare har du goda HBTQI+-kunskaper.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som god samarbetsförmåga och gott bemötande

På Södersjukhuset har vi ett gediget chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi har ett prestigelöst samarbetsklimat mellan alla yrkeskategorier.  Vår strävan är att utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. För oss är det viktigt att utvecklas och trivas på jobbet.

Villkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning grundprofession på heltid samt tidsbegränsat chefskap om tre år. Tjänsten går att kombinera med viss andel klinisk tjänstgöring. Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Verksamhetsområdeschef Emma Lindbäck, tel: 072-599 35 29

Övrigt

Din ansökan är inte komplett utan bifogat examensbevis samt CV. Vi kommer att kalla till intervjuer löpande och ser fram emot din ansökan! 

Södersjukhuset tillämpar även registerkontroll före beslut om anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2844
Facklig företrädare
  • SACO, Klara Strömberg, 08-12361000
  • Vårdförbundet Centra Söder, 070-4843310
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-21

Retour aux postes vacants