Södersjukhuset AB, Kvinnosjukvård och förlossning

Vill du vara med och utforma framtidens förlossningsvård på Södersjukhuset?
Vill du ha möjlighet att kombinera kliniskt arbete samtidigt som du utvecklar ditt chefs- och ledarskap?
Då kan uppdraget som sektionschef obstetrik vara något för dig!

Om SÖS:
Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av Sveriges största förlossningskliniker med omkring 6700 förlossningar.
Södersjukhuset har cirka 4800 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 130 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss på Södersjukhuset är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten.
Vår vision är att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Om KK:
VO Kvinnosjukvård och förlossning är ett av Södersjukhusets tio verksamhetsområden med ca 600 medarbetare. Kliniken är uppdelad i två sektioner, en obstetrisk sektion samt en gynekologisk sektion. På kliniken sker ca 6700 förlossningar varje år vilket gör oss till den största förlossningskliniken i regionen. Den obstetriska sektionen inrymmer hela förlossningskedjan från mödravård till eftervård. Vi har en stor förlossningsklinik, tre eftervårdsavdelningar, en antenatalavdelning samt en specialistmödravård/ultraljud och eftervårdsmottagningar. I den gynekologiska sektionen inryms gynakut, vårdavdelning, operationsavdelning, gynmottagning samt AV-SÖS. Aktiv forskning bedrivs inom våra verksamheter och vi har ett omfattande utbildningsuppdrag.

Om uppdraget:
Som sektionschef obstetrik kommer du tillsammans med vårdchefen leda den obstetriska sektionen där du kommer att ha det medicinska ansvaret för sektionen och vårdchefen ansvarar för omvårdnadsdelen.
Som sektionschef sitter du med i klinikens ledningsgrupp. Din närmsta chef är verksamhetsområdeschefen. Som medlem i ledningsgruppen har du en aktiv roll både inom verksamhetsområdet och i olika sjukhusövergripande forum. Till stöd i ditt arbete har du bl.a. controller, HR-partner och administrativt stöd.

Vi strävar efter en stark sammanhållen kvinnoklinik där vi bedriver ett tätt samarbete mellan den gynekologiska och obstetriska sektionen. Sektionschefen på gynekologiska sektionen samt ST-chefen kommer att vara nära samarbetspartners.
I nära samverkan med klinikens ledningsgrupp samt förstalinje-cheferna initierar, driver och utvecklar du arbetssätt och arbetsformer som leder till förbättrade flöden och kvalitet för patienter samt god arbetsmiljö för klinikens medarbetare. Hela kliniken jobbar aktivt för att stärka teamarbetet där alla yrkeskategorier tillsammans bidrar till en värdeskapande vård.

Uppdraget innebär 60% tid för chefskapet där du är chef över ca 25 obstetriker (specialistläkare, böl samt öl). 40 % av din tid kommer du att arbeta kliniskt som läkare på kliniken där du också deltar i jourarbetet.
Vi ser att du är intresserad och engagerad av att driva hela kvinnokliniken framåt. Vi värdesätter ett coachande ledarskap.

För att trivas i rollern
Är du intresserad av chefs och ledarskapsfrågor, organisation och utveckling samtidigt som du gärna vill fortsätta arbeta kliniskt. Du är en god kommunikatör, samverkansinriktad och drivande. Du är van vid att arbeta självständigt och har ett flexibelt arbetssätt.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kvalifikationer: Läkare med specialistkompetens i gynekologi och obstetrik
Erfarenhet av chef/ledarskap är önskvärt.

Anställningsform
Tillsvidareanställning som överläkare alternativt specialistläkare eller biträdande överläkare, heltid samt tidsbegränsat chefskap om tre år. Tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Sista ansökningsdag: 2023-04-23.

 

Information om tjänsten lämnas av:
Maria Sjöstrand, Verksamhetsområdeschef Kvinnosjukvård/förlossning, 08-123 627 57
Fackliga företrädare SACO nås via växeln 08-123 610 00

LUS-information:   
För ansökan, bifoga följande bestyrkta handlingar i ett exemplar.

  • Meritförteckning för läkare (blankett finns för utskrift på www.sodersjukhuset.se. Gå in på "Jobba på SÖS" och välj sedan "Karriär och utveckling", därefter "Läkare" och "Meritförteckning för specialistläkartjänster")
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Legitimationsbevis från Socialstyrelsen
  • Bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Publikationsförteckning
  • CV och personligt brev.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt ök
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2838
Kontakt
  • Maria Sjöstrand, 08-6162757
  • SACO, nåsviaväxeln08-12361000
Publicerat 2023-03-27
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb