ME Huvud- hals- lung- och hudcancer

Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, ME Huvud- hals- lung- och hudcancer

Vi vill bli fler sjuksköterskor och hos oss kommer du att få möjligheten att bredda din kompetens då vår avdelning vårdar flera onkologidiagnoser under behandling och utredning. Förutom avdelningen som kommer du att rotera till vår mottagning som utreder och behandlar lungcancer.

Är du intresserad av akutsjukvård kombinerat med ett kontaktsjuksköterskeuppdrag Välkommen då in med din ansökan!

Vi erbjuder

Karolinska Universitetssjukhuset är tillsammans med Karolinska Institutet av Organisation of European Cancer Institutes, ett certifierad Comprehensive Cancer Center. Tema Cancer är ett av fem teman vid Karolinska och omfattar närapå all cancervård vid Karolinska, kirurgisk såväl som medicinsk. Medicinsk Enhet Huvud-, hals- och hudcancer är en del utav Tema Cancer.

En spännande möjlighet att arbeta med kombinationer av flera diagnoser inom onkologisk vård.

Du kommer att få en personlig inskolning med kontinuerlig uppföljning, som en del i introduktionen kommer du även få delta på Temacancers två introdagar samt fördjupningsdagar 2 st inom ME HHLH. På avdelningarna har vi veckovisa föreläsningar.

Som kontaktsjuksköterska på Lungonkologiskt centrum har du ett nära samarbete med de andra kontaktsjuksköterskorna, läkare, dagvård, mottagning samt bronkoskopin. Du är patientens och dennes anhörigas fasta vårdkontakt genom utredning och behandling, informerar om vård och behandling samt ger stöd vid krisreaktioner. Du upprättar Min Vårdplan tillsammans med patienten och är ansvarig för patientens cancerrehabilitering. Du har egen mottagning samt telefonrådgivning via Tele Q. Du har vissa möjligheter att planera din dag och lägga upp arbetet som det passar dig. Som sjuksköterska ansvarar du för patientens omhändertagande och planering under behandlings- och uppföljningstiden. Du säkerställer patientens inflytande och delaktighet i vården

Du får även:

 • Gå en introduktionsutbildning inom vårt patentområde.
 • Utbildning  hantering av lungdrän
 • Cytostatika utbildning
 • Möjlighet till att gå handledarutbildning på 7,5 hp
 • Möjlighet att gå specialistutbildning med bibehållenlön.
 • Inom Tema Cancer erbjuder vi mentorskap för nya medarbetare, där du blir tilldelad en mentor för att utvecklas inom området och i din roll som sjuksköterska.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

På B10:09 Lungcanceravdelningen vårdas patienter med Lungcancer, samt Bröstcancer och sarkom, under pågående behandling för olika typer av biverkningar och / eller tumörsjukdomen. I mån av plats tas också övriga cancerdiagnoser omhand på avdelningen. Avdelningen har 14 vårdplatser.

På avdelningen jobbar vi i team, där du som sjuksköterska leder ett vårdlag tillsammans med 1 undersköterska. På avdelningen finns det minst tre vårdlagar och som sjuksköterska har du det övergripande ansvaret för patienten. Arbetet är självständigt, vilket ställer krav på god organisationsförmåga och vilja att lägga upp ditt arbete på bästa sätt. Vården är högspecialiserad och det kräver att vi arbetar enligt evidensbaserade omvårdnadsriktlinjer vid omhändertagandet av våra patienter.

På avdelningen finns kliniska omvårdnadsledare som stöd i det dagliga arbetet och vid inskolning.

Tjänsterna som vi utlyser är för dag/kväll och helg, samt nattjänst. Du avgör vilken form av tjänst du är intresserad av. På lungonkologiskt centrum arbetar vi måndag till fredag 7:30-16:00. Du roterar avdelning-öppenvård månadsvis.

Vi söker

Vi söker dig som har ett genuint intresse av akutsjukvård och cancervård. Vi ser gärna att du är trygg i din yrkesroll och att du har stort intresse för omvårdnad och vill vara med och utveckla den. Om du är ny

i sjuksköterskerollen så ser vi gärna att du har någon tidigare erfarenhet inom vården. Som person är du, flexibel och kan anpassa dig till vad omgivningen kräver. Du är initiativtagande och tycker om att driva fram utvecklingsprojekt och bidra till helheten på avdelningen.

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet inom slutenvården och onkologi
 • Specialistsjuksköterska inom relevant område.

Om rekryteringsprocessen (frivillig rubrik)

Personligt brev

 • CV
 • Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)
 • Yrkeslegitimation

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2834
Kontakt
 • Marie Svensson, 0724526395
 • Maria Olin, 070-1671152
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
 • Vårdförbundet Huddinge, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-21

Tillbaka till lediga jobb