Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Akut och Reparativ Medicin, OO Akut Reparativ Medicin Huddinge

Vi satsar stora resurser på att skapa karriärvägar och utvecklingsmöjligheter för specialistsjuksköterskor. Vi erbjuder nu den nya, intressanta positionen som omvårdnadsspecialist. 

Som omvårdnadsspecialist arbetar du som klinisk specialistsjuksköterska nära patienten men har även ett stort ansvar i att driva omvårdnadsarbetet framåt i vår verksamhet. Tycker du att det låter intressant? Välkommen in med din ansökan! 

Vi erbjuder

Hos oss erbjuds du:

 • Upp till 5000kr i friskvårdsbidrag, alternativt friskvårdstimme med 3500kr i friskvårdsbidrag.
 • Skriver du på nytt anställningsavtal innan den 30 april finns möjlighet till "sign-on-bonus" om max 20 000kr. Lär mer om villkoren här.

Detta är en spännande och varierande roll med möjlighet till både utveckling, kliniskt arbete och forskning. Här är en bra introduktion lika viktig som att kunna utvecklas, både på kort och på lång sikt. Sammanhållningen är god och vi har ett tillåtande arbetsklimat där alla hjälps åt. Nya idéer och förbättringsinitiativ tas mycket väl emot och det finns stora möjligheter till fortbildning och utveckling. Positionen är nyligen etablerad och fortfarande under utformning, vilket innebär att omvårdnadsspecialisterna har stort inflytande över hur rollen gestaltar sig.

Självklart får du också ta del av de generella förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om tjänsten 

Akutmottagningen är en av Sveriges största och vi tar emot drygt 55 000 patientbesök per år inom de flesta akutspecialiteter såsom medicin, infektion, neurologi, kirurgi och ortopedi.

Här finns akutsjukvårdens hela spektrum, från det mest grundläggande till det mest avancerade. Vi arbetar tvärprofessionellt i team inom alla våra akutvårdsavdelningar på Tema Akut & Reparativ Medicin på Karolinska Huddinge. All verksamhet vilar på en grund av akutsjukvård med en stor variation av olika patientgrupper. Akutmottagningen ska flytta till nya fräscha lokaler nästa år!

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Ett patientnära omvårdnadsarbete där du med din kompetens inom omvårdnad på avancerad nivå är närmast patienten.
 • Nära samarbete med kollegor inom olika professioner för att säkerställa en personcentrerad och säker vård för den enskilde patienten.
 • Aktivt arbete med att öka omvårdnadskvalitén och patientsäkerheten.
 • En viktig del av kunskapsutvecklingen på arbetsplatsen då Omvårdnadsspecialisten coachar och utbildar omvårdnadspersonalen i avancerad omvårdnad.
 • Framtagning och implementering av nya rutiner och arbetssätt.
 • Aktivt följa aktuell forskning och utveckling inom professionsområdet omvårdnad och infektionssjukvård. 
 • Delaktighet i introduktion av nya kollegor och handledning av sjuksköterske- och specialistsjuksköterskestudenter i samband med VIL/VFU. 

Tjänsten är direkt underställd Omvårdnadschef men innebär även tätt samarbete med omvårdnadsområdets övriga Omvårdnadsspecialister och biträdande universitetssjuksköterskor/universitetssjuksköterskor. 

Tjänsten är 100% och enligt överenskommelse med omvårdnadschef på enheten. Du jobbar enligt Region Stockholms arbetstidsmodell och tjänsten innebär helgtjänstgöring. 10% är administrativ tid för planering och kompetensutveckling samt 90% är avsatt för klinisk tjänstgöring. Den administrativa tiden förläggs ej under sommarperioden och jul.

Vi söker 

Vi söker dig som:

 • Har förmåga/vilja att entusiasmera kollegor i utmaningar och arbetar kreativt och lösningsorienterat i vårt förbättringsarbete med att bedriva en god vård.
 • Har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.
 • Vidare ser vi att du är en person som brinner för att utveckla omvårdnadskvalitén och håller dig uppdaterad och öppen för ny kunskap.
 • Om du dessutom kan bidra till vår positiva stämning samt har kraft och energi att se möjligheter istället för hinder med patienten i fokus är du varmt välkommen att söka tjänsten. 

Vi ser det som en självklarhet att du som söker delar våra värderingar  Ansvar – Medmänsklighet– Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården! 

Kvalifikationer 

Krav: 

 • Legitimerad sjuksköterska. Lägst kompetensnivå steg 4 enligt SLL:s kompetensstege för sjuksköterskor. 
 • Erhållen examen från Specialistsjuksköterskeprogram Akutsjukvård 60 Hp eller för verksamheten annan relevant, föreliggande specialistsjuksköterskeexamen 

Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Om rekryteringsprocessen

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla: 
1. CV 
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall) 
- Personligt brev 
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  

Som ett led i vår rekryteringsprocess utförs kontrollerar hos IVO, Socialstyrelsen samt Belastningsregistret. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2757
Kontakt
 • Julia Eriksson, 0722542274
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, 0771-420420
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tillbaka till lediga jobb