Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd 16 S:t Göran

Avdelning 16 är en allmänpsykiatrisk heldygnsvårdsavdelning som tillhör kliniken Psykiatri Nordväst. Avdelningens huvudinriktning är depression, ångest och personlighetssyndrom men vi vårdar patienter med även andra psykiatriska svårigheter. Vi har 16 vårdplatser och tar emot patienter som är 18 till 65 år. På avdelningen arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, kurator och arbetsterapeut. Avdelningen är belägen på S:t Görans sjukhusområde med närhet till goda kommunikationer.

Vår avdelning är i ständig utveckling och vi lägger stort fokus på arbetsmiljö och patientsäkerhet. Vi erbjuder handledning och arbetar strukturerat med grupputveckling för att samarbete och kommunikation ska fungera. Feedback och spegling är en viktig del av vårt teamarbete. Anna Björkdahls Bergenmodell och 9D-triangeln utgör grunden för vårt arbetssätt där bemötande och lågaffektiva strategier ger god beredskap i akuta situationer.

Vi arbetar för tydlig struktur och dagliga rutiner för att skapa trygghet för alla i det dagliga arbetet. Kompetensutveckling är en del av verksamheten och olika utbildningar erbjuds löpande under terminerna.

Avdelningen arbetar med Patientforum där patienternas synpunkter på vården tas tillvara varje vecka. Många av våra förbättringar grundar sig i idéer och synpunkter från våra patienter.  Lugna Rummet infördes år 2016 och har blivit en självklar del i patienternas behov av ångesthantering och sömnprevention. Vi arbetar enligt modellen Ett samtal om dagen och under år 2023 kommer metoden självvald inläggning (SI) startas upp på avdelningen. Patientens delaktighet i sin vård är en viktig del av vårt arbetssätt

Vi har olika arbetsgrupper som ansvarar för utvecklingsarbetet på avdelningen, exempelvis patientsäkerhet och närståendemedverkan. Våra avdelningsmöten är ett forum för medarbetarna att framföra synpunkter och påverka utvecklingsfrågor.

 

Arbetsuppgifter:

På avdelningen arbetar vi i omvårdnadsteam bestående av sjuksköterskor och undersköterskor där du som sjuksköterska är arbetsledare för ditt team. Du har helhetsansvar för den psykiatriska och somatiska omvårdnaden och förväntas kunna prioritera och delegera arbetsuppgifter. Du är ytterst ansvarig för läkemedelshantering och omvårdnadsdokumentation. Vi använder Take Care som journalsystem.

 

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Heltid 38,15 timmar/vecka. Dag- och kvällsschema. Helgtjänstgöring 2 av 5 helger.

 

Kvalifikationer:

Du har svensk sjuksköterskelegitimation och intresse för psykiatrisk vård. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett krav. Meriterande är att du också har goda kunskaper i engelska. Du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och lösningsorienterad. Du är välkommen att ansöka oavsett om du har tidigare erfarenhet som sjuksköterska eller är nyexaminerad sjuksköterska. Specialistkompetens inom psykiatri är meriterande men inte ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av tillförordnad enhetschef Nathali Eriksson Petrovic, 08-123 573 91 eller biträdande enhetschef Frida Lindblom, 08-123 421 71. Det finns även möjlighet att prata med någon av våra sjuksköterskor om du har ytterligare frågor om avdelningen och tjänsten, 08-123 421 38.

 

Övrig information:

Tillträde enligt överenskommelse.

Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas.

 

Vi erbjuder bland annat:

  • Flextid.
  • Friskvårdsbidrag på 5000 kronor/år och friskvårdstimme en gång per vecka.
  • Kvarstannandebonus – efter ett års anställning tillkommer årligen en tidbank på 40 timmar som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning.
  • Fri sjukvård i öppenvård.
  • Sign-on bonus till dig som skriver på för anställning innan sista april! Mer information ges på eventuell intervju. *

 

* Den nya medarbetaren ska vid anställningstillfället inte vara anställd av Region Stockholms nämnder/bolag eller av akutsjukhus som drivs på uppdrag av Region Stockholm. Erbjudandet gäller från 1 mars till 30 april 2023.

 

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2659
Kontakt
  • tf enhetschef, Nathali Eriksson Petrovic, 0812357391
  • bitr. enhetschef Frida Lindblom, 0812342171
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Retour aux postes vacants