Serviceförvaltningen, Digital utveckling, Förvaltning HR-applikationer

Serviceförvaltningen är en förvaltning som håller ihop administration och stödprocesser för Region Stockholm. Som drivs av att göra det bästa för regionen och att underlätta för våra kollegor i kärnverksamheten, till förmån för invånare och besökare. Serviceförvaltningen vill också kännetecknas som en bra arbetsplats där människor som vill utvecklas och ta ansvar kan få utrymme att växa och känna stolthet.

Vi söker dig med starkt fokus på chefs- och ledarrollen, som har ett intresse av att kontinuerligt utvecklas som chef och som drivs av att utveckla medarbetare och team. Du ser chefsrollen som en möjlighet att utöva ett ledarskap som möjliggör för andra att prestera, och lägger stor vikt vid coaching, samordning, feedback och på att undanröja sådant som kan stå i vägen för en god leverans. En viktig del av ditt arbete är att skapa en trygg och utvecklande arbetsmiljö.

Om tjänsten

Du leder enheten Förvaltning HR applikationer med 25 kunniga och engagerade specialister. Enhetens uppgift är att förvalta och utveckla regionens HR-relaterade system. Ansvaret omfattar bland annat att säkerställa att HR-systemen fungerar enligt verksamheternas behov samt enligt gällande lagar och avtal, leverantörsstyrning, support, utbildning, teknisk applikationsförvaltning och applikationsdrift.

Som enhetschef inom avdelningen Administrativ IT ansvarar du för leverans av de tjänster som enheten producerar. I rollen ingår ansvar för kvalitet, kundnöjdhet och kontinuerlig utveckling. Du har det samlade resultatansvaret för enheten och dess tjänsteproduktion och i chefsrollen ingår personal- och arbetsmiljöansvar. Du leder enheten tillsammans med en förvaltningsledare, en förvaltningsledare IT och en teamledare. Med din expertis och erfarenhet bidrar du till effektivisering av tjänsteproduktionen och är drivande i att tillvarata digitaliseringens möjligheter inom ditt ansvarsområde.

Du är en del av avdelningens ledningsgrupp och kommer vara aktiv i utvecklingen av hela tjänsteområdet, samarbetet inom avdelningen samt att främja ett gott arbetsklimat och ett väl fungerande samarbete med alla delar av serviceförvaltningen. Du är väl medveten om chefens roll som kulturbärare och delar förvaltningens vision om att skapa en kundfokuserad verksamhet och en arbetsplats där medarbetare kan växa och utvecklas genom att ta ansvar.

Vem är du?

Som person är du lösningsfokuserad, prestigelös och positiv. Du är en erfaren och engagerad ledare som trivs med att leda och samarbeta med andra för att skapa kundnytta och effektiva lösningar. Du är en nyfiken person som drivs av att ständigt utveckla dig själv, team och individer och av att möjliggöra för andra att växa och lyckas. Du är drivande, beslutsför och lägger vikt vid att skapa tydlighet för dina medarbetare. Du har en god kommunikativ förmåga och är bekväm med att ta fram och hålla presentationer. Vidare har du har en förståelse för ekonomi och ett driv för att leda en lönsam verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

För att bli framgångsrik i rollen har du erfarenhet av att tillsammans med andra utveckla tjänster och/eller produkter med ett starkt kundfokus. Du har även erfarenhet av att framgångsrikt hantera möten med kunder, såväl i löpande dialog om tjänsterna och rapportering av leveranskvalitet som en förmåga att hantera kunder och kundmöten även när leveransen brustit eller kunden inte är nöjd. Du har erfarenhet av offentlig upphandling inom ditt ansvarsområde. Du har även en vana att delta i och vid behov leda arbete i styrgrupper.

Vidare har du:

  • Relevant akademisk examen inom systemvetenskap, HR eller ekonomi
  • Gedigen förståelse för ekonomi och verksamhetsplanering kopplat till ägarskap av komplexa IT-system
  • Tidigare erfarenhet av projekt- och förvaltningsstyrning enligt t ex pM3
  • Minst 3 års chefserfarenhet över större enhet
  • Kunskaper om kravfångst, kravställning, systemförvaltning och förvaltningsmodeller
  • Goda kunskaper om avtalsstyrning av IT-tjänsteleveranser och leverantörsstyrning generellt
  • Förståelse för GDPR/säkerhet inom HR-området och dess kopplingar

Vårt erbjudande

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Kompetensutveckling i form av olika nätverk, mentor- och adeptsprogram, ledarutbildning etc.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Lena Boström, lena.bostrom@regionstockholm.se 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2655
Kontakt
  • Lena Boström, 08-12317887
Facklig företrädare
  • Saco Mona Ternelius, 070-0038708
  • Vision Anne-Lie Vestlund, 070-7375715
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Tillbaka till lediga jobb