Karolinska Universitetssjukhuset, Medicinsk Enhet Bäckencancer

Nu söker Martina en chefskollega till vårdavdelning Bäckenonkologi på Nya Karolinska i Solna där vi arbetar i delat ledarskap. Har du stor klinisk erfarenhet och brinner för att utveckla vård i framkant? Är du en inspirerande ledare som har förmåga att se helheten och som nu söker nya utmaningar. Då kan det vara dig vi söker!

Om oss
Karolinska Universitetssjukhuset är omtalat, välkänt och ligger i framkant när det kommer till sjukvård både nationellt och internationellt. Karolinska fick som första sjukhus i Sverige 1 april 2020 den prestigefyllda certifieringen som ett Comprehensive Cancer Centre, för framgångsrikt arbete inom cancersjukvård.

Tema Cancer är ett av de största av Karolinska Universitetssjukhusets teman. Vår vision är att inom vårdens alla delar bedriva världsledande vård, utbildning och forskning för en förbättrad livskvalitet och överlevnad för patienter med tumörsjukdom.

På vårdavdelning Bäckenonkologi vårdas patienter som har urologisk, kolorektal, och gynekologisk cancer. Patienterna vårdas inneliggande för vissa typer av cytostatika och strålbehandlingar som inte kan ges i öppenvården samt för infektioner, nutritionssvårigheter och smärtlindring. Vårdavdelningen har dygnetruntvård och idag är våra 28 vårdplatser fullbelagda. Vi är belägna i nya fräscha lokaler på NKS.

Vi erbjuder
En stimulerande, spännande och utvecklande arbetsplats med möjlighet till kompetensutveckling tillsammans med kompetenta kollegor. Vårt mål är att du ska kunna utvecklas och växa i din roll som sjuksköterska i en öppen och stimulerande arbetsmiljö. Som ny chef på Karolinska kommer du att få ta del av vår chefsintroduktion.

Självklart får du som anställd även ta del av våra fina förmåner!

Om tjänsten
Som omvårdnadschef (OVC) är du första linjens chef för omvårdnadspersonal. Du ingår och deltar aktivt i ledningsgruppen. I nära samarbete med sektionschefer och medarbetare förväntas du leda, utveckla och förbättra arbetssätt och rutiner för vårdenheten och patientflöden. Avdelningen har en klinisk omvårdnadsledare och tillgång till bemanningsassistent vilket ger ett bra stöd till dig i ditt arbete som OVC.

Du rapporterar till verksamhetschef samt är verksamhetens och Karolinskas representant så väl internt som externt. Du har ett nära samarbete med övriga omvårdnadschefer inom omvårdnadsområdet samt med sektionschefer.

Ditt uppdrag

  • du har ett sammanhållet ansvar för kvalitet, produktion och ekonomi
  • du ansvarar för att det finns rätt kompetens och bemanning med omvårdnadspersonal för de patienter som vårdas vårdavdelningen
  • du ger medarbetarna rätt förutsättningar som krävs för arbetet i flödet
  • du bereder möjligheter för omvårdnadsutveckling, -projekt och –forskning
  • du ansvarar för arbetsmiljöuppgifter för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön

Vi söker
Du är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv som har förmåga att se helheten. Du har stor klinisk kunskap från omvårdnadsarbetet och förväntas vara ett föredöme, visa personlig omtanke och motivera och inspirera dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. För att lyckas i rollen har du kunskap och en förmåga att skapa en god akademisk vårdmiljö som möjliggör forskning och utbildning.

Krav: Legitimerad sjuksköterska. Du har utbildningsbakgrund motsvarande lägst kandidatexamen, ledarerfarenhet och erfarenhet i klinisk verksamhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande: God akademisk kompetens, företrädesvis magisterexamen i ledarskap eller omvårdnad. Tidigare erfarenhet från chefsbefattning.

Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar - Medmänsklighet - Helhetssyn samt vår vision Patienten först - tillsammans skapar vi den bästa vården.

Ansökan
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Din ansökan är inte komplett förrän du genomfört testerna.

Välkommen med din ansökan genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

Personligt brev CV Övriga bilagor Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. 

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Så snart som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2620
Kontakt
  • Anna Wiberg, 073-9660792
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen: Tomas Thiel, 08-58580000
  • Vision: Carina.Ma.Pettersson, carina.ma.pettersson@regionstockholm.se
  • Kommunal: Mattias Nilsson , 07-25991050
  • Vårdförbundet Solna : Anne Danielsson , 08-51775163
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb