Beroendecentrum Stockholm, Sektionen för Akut- och heldygnsvård

Beroendecentrum Stockholm är Sveriges största beroendeklinik. Vi erbjuder stöd och hjälp till personer som har problem med alkohol, narkotika, läkemedel eller spel. Vår verksamhet innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och högspecialiserad vård. Vi är också en universitetsklinik som bedriver forskning och utbildning.

Är du utbildad sjuksköterska och söker efter ett varierat arbete där du verkligen gör skillnad och bidrar till att förändra människors liv? Lockas du av att få jobba på flera olika vårdavdelningar och få ta del av ett utbildningspaket? Då kan vår nya sjukskötersketjänst på Akut- och heldygnsvården vara något för dig!

Om tjänsten
Vi har tagit fram en helt ny typ av tjänst som ger dig som sjuksköterska en unik möjlighet att få erfarenhet från flera olika vårdavdelningar. I tjänsten får du jobba på alla våra fyra enheter på sektionen för Akut- och heldygnsvård för att sedan önska var du vill bli placerad långsiktigt. Det ingår även ett strukturerat utbildningspaket. Initialt erbjuder vi fyra platser.

Hur går det till?
Du jobbar på var och en av enheterna sex månader åt gången. Varje period inleds med en individuell introduktion och du tilldelas en mentor som stöttar dig långsiktigt i arbetet. Det ingår även ett utbildningspaket med tid avsatt för löpande fortbildning i beroendetillstånd och andra vårdrelaterade ämnen, samt möjlighet att auskultera på Maria Ungdom, sprututbytet eller annan öppenvårdsmottagning.

Upplägget gör att du på kort tid får en bred kompetens inom beroendemedicin samt en unik inblick i stora delar av vår verksamhet. När du varit på samtliga enheter har du möjlighet att välja vilken enhet du vill bli placerad på långsiktigt.

Om dig
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som tycker beroendevården verkar spännande. Många av våra patienter hör till de mest utsatta och beroendesjukdom är än idag omgärdat av starkt stigma. Det gör det extra viktigt att vi som jobbar bemöter de som kommer till oss med respekt och värme. Vi ser att du värdesätter medmänskligt bemötande och har förmågan att se hela människan bakom sjukdomen. Du behöver även vara bra på att behålla lugnet i akuta situationer samt trivas med att arbeta i team.

Om arbetsplatsen
Den här tjänsten omfattar arbete på vår sektion Akut- och heldygnsvården som består av fyra enheter: Beroendeakuten, avdelning 8, 52 och 54 (samtliga belägna på S:t Görans sjukhus). På alla enheter arbetar vi tillsammans i vårdlag bestående av sjuksköterskor, skötare och läkare.

 • Beroendeakuten tar emot personer med akuta beroendetillstånd. Arbetet sker i nära samarbete med ambulans och polis. Ofta vårdas patienter med stöd av LPT eller LVM.
 • Avd. 8 har en inriktning mot beroendemedicinsk intensivvård och tar emot patienter med ett avancerat psykiatriskt och/eller somatiskt vårdbehov. Här finns även specifika vårdplatser för kvinnor för ökad trygghet.
 • Avd. 52 vårdar personer med drogberoende som behöver en trygg, övervakad miljö för inställning av substitutions- eller abstinensbehandling. Även personer med läkemedelsberoende som är i behov av heldygnsvård vårdas här.
 • Avd. 54 vårdar personer med svårt alkoholberoende som behöver avancerad psykiatrisk och somatisk vård, inkl. övervakad abstinensbehandling.

Vårt erbjudande

Hos oss får du:

 • Ett lärorikt och meningsfullt arbete där du gör skillnad varje dag för personer som är på en tuff plats i livet.
 • Ett välkomnande klimat där vi lär av varandra och drar nytta av varandras styrkor.
 • En bred kompetens som omfattar både somatisk och psykiatrisk vård.
 • Goda utvecklingsmöjligheter med löpande fortbildning. Vi använder kompetensmodellen för sjuksköterskor för att stödja din utveckling på ett strukturerat sätt.
 • En individuellt anpassad introduktion samt tilldelad mentor.
 • 5000 kr per år i friskvårdsbidrag och en friskvårdstimme per vecka.
 • Fri sjukvård i öppenvård.
 • Kvarstannandebonus efter ett år, vilket innebär att du årligen får en tidbank på 40 timmar som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Välkommen med din ansökan!

Var med och forma morgondagens beroendevård! 

Övrigt
Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret inför nyanställning.

Urval och intervjuer genomförs löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2600
Kontakt
 • Indira Ulcinjak, 08-12345916
Facklig företrädare
 • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Retour aux postes vacants