Karolinska Universitetssjukhuset, Innovationsstöd- och Näringslivssamverkan

Vill du vara med och stödja världsledande innovation inom hälso- och sjukvården? Är du en självgående person med förmåga att leda, utveckla och driva projekt som ska utveckla förutsättningarna för innovation inom sjukvården? Då kan du vara den person vi söker som projektledare/ innovationsledare på avdelningen för innovationsstöd och näringslivssamverkan inom FoUUI-staben vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Vi erbjuder

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av norra Europas största universitetssjukhus och rankas som ett av världens tio bästa universitetssjukhus enligt tidskriften Newsweek.

Karolinska Universitetssjukhusets vision är ”Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag”. Detta innebär att vi arbetar i en konstant föränderlig värld, med patientens och vårdpersonalens behov i fokus.
Staben för Forskning, Utbildning, Utveckling och Innovation (FoUUI) har som uppdrag att stötta den forskning, utbildning och innovation som bedrivs på sjukhuset. Som en del av FoUUI-staben, arbetar avdelningen för innovationsstöd och näringslivssamverkan med att stödja innovation och skapa systematik för innovation i de kliniska verksamheterna.

Avdelningen arbetar med att kontinuerligt förbättra förutsättningar för innovation i en dynamisk miljö med nära samarbete med sjukhusets övriga verksamheter och med andra aktörer regionalt, nationellt och internationellt.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

 

Om tjänsten


Tjänsten är placerad i Solna och Huddinge under avdelning för innovationsstöd och näringslivssamverkan vid Karolinska Universitetssjukhuset. Avdelningen består idag av 11 personer.

Vården står framför många stora utmaningar och det är därför nödvändigt att vi ser på saker med nya ögon, samverkar med andra och utmanar systemet vi lever i.  Innovationsarbete drivs ofta i form av projekt för att testa och utveckla vården framåt. Dessa projekt involverar många olika parter, interna så väl som externa. För att driva innovationsprojekt krävs därför god kännedom om hela innovationsprocessen - från idé till implementering. Det krävs också god kännedom om innovationsekosystemet med aktörerna som behövs för att lyckas. Projekten skapas utifrån sjukhusets behov och därför är din förståelse för sjukvården och dess förutsättningar avgörande. Din erfarenhet av att driva innovationsprojekt med många olika samarbetspartners är också en förutsättning för att brygga mellan alla olika aktörer som du kommer att ha kontakt med i ditt arbete. Det är en roll med stora möjligheter att utvecklas, fördjupa och bredda din kompetens.

Vi söker nu en driven person med stort intresse för att skapa förutsättningar för innovation. Du kommer framför allt att få

 • vara en del av teamet som arbetar med innovationsstöd delta och projektleda ett flertal innovationsprojekt av olika typ och med olika partners.
 • planera, koordinera och följa upp aktiviteter inom projekt
 • skapa förutsättningar för innovationsprojekt med hjälp av andra funktioner på sjukhuset  


Vi söker

Att arbeta med innovation är både berikande och utmanande, och din förmåga att hantera upp- och nedgångar, och med- och motgångar är lika viktig som din uthållighet och ditt goda humör. För att passa på en dynamisk arbetsplats som vår avdelning tror vi att du har en personlighet och ett temperament som visar att du är/har

 • god förmåga till samverkan och samarbete
 • förmåga att skapa strukturkapital och utveckla arbetsmetoder samt sprida de samma
 • förmåga att arbeta förbi hinder under stor osäkerhet
 • förmåga att utmana befintliga synsätt
 • organiserad med god planeringsförmåga
 • erfarenhet av att hantera internationella nätverk och konsortier

 

Kvalifikationer

Krav:

Förutom den ovan beskrivna attityden/förhållningssättet ser vi även att du har

 • en akademisk examen inom t.ex. ekonomi/ naturvetenskap vård eller liknande
 • god kännedom om vården och dess förutsättningar för samverkan med externa aktörer
 • en mycket god muntlig och skriftlig presentationsförmåga (både svenska och engelska)

Meriterande:

 • Vi uppskattar en bredd av erfarenheter eftersom det ofta ger förmågan att se behov, problem och lösningar ur flera synvinklar. Har du t ex bott i andra länder, tillägnat dig olika färdigheter eller kunskaper i olika ämnen eller arbetat i flera olika branscher ser vi det som meriterande.

  Har du dessutom redan bekantat dig med någon, eller flera, innovationsmetoder samt har erfarenhet av utvecklings- och innovationsarbete är detta också meriterande.

  Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2599
Kontakt
 • Jeanette Tuval, 0725-823475
Facklig företrädare
 • Vision, vision.karolinska@sll.se
 • SACO, saco.karolinska.karolinska@sll.se
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Tillbaka till lediga jobb