Södersjukhuset AB, Specialistvård, Onkologiska kliniken, strålbehandlingen

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även en av Sveriges största förlossningskliniker med omkring 6300 förlossningar senaste året. Södersjukhuset har cirka 4800 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 130 000 patienter för akuta besök varje år. På Södersjukhuset bedrivs omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss på Södersjukhuset är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten. Vår vision är att vara Sveriges ledande akutsjukhus.

Beskrivning

Vill du vara med och utveckla den svenska cancervården?

Onkologiska kliniken vid Södersjukhuset består av en strålbehandlingsenhet, en vårdavdelning, mottagningar, en behandlingsavdelning samt en klinisk forskningsenhet .

Vi behandlar patienter med bröst-, buk- eller urologiska tumörer. 

Vår moderna strålenhet har fyra behandlingsrum för linjäracceleratorer och ett för röntgenterapi samt en datortomograf. På enheten arbetar specialistsjuksköterskor, undersköterskor, fysiker, läkare och ingenjörer och enheten har totalt c:a 45 medarbetare.

Vi erbjuder teamarbete in en högspecialiserad teknik- och vårdmiljö där det bedrivs utvecklingsarbete och patientnära forskning.

Om tjänsten

I vår organisation på Södersjukhuset kommer du som sjuksköterska att tillhöra Onkologiska kliniken och vara underställd vårdenhetschefen för strålbehandlingen.

På vår strålbehandlingsenhet bedrivs högspecialiserad sjukvård av cancer. Som sjuksköterska på strålbehandlingen kombinerar du omvårdnad med högteknologiskt kunnande. Du arbetar i tvärprofessionella team och följer patienten i strålbehandlingsflödet – vårdformen kännetecknas av korta möten av hög kvalitet med ansvar för helheten i behandlingskedjan.

Kvalifikationer

Du är legitimerad onkologisjuksköterska med inriktning strålbehandling alternativt röntgensjuksköterska med inriktning strålbehandling.

För dig som är grundutbildad sjuksköterska eller röntgensjuksköterska men saknar vidareutbildning i strålbehandling finns möjligheten till vidareutbildning med lön.

Kunskap i förberedande arbete såsom patientbokningar och CT undersökningar är meriterande, särskilt meriterande om du besitter kunskaper i dosplanering.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som tycker om att arbeta med teknik i kombination med patientnära arbete i multiprofessionella team. Vi jobbar i en miljö, där egenskaper som samarbetsförmåga och patientfokus är mycket viktiga. Du ska ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, social kompetens och kommunikation. Vi erbjuder stimulerande och utmanande arbetsuppgifter i en utvecklande miljö med en stark vi-känsla och kamratskap. 

Villkor

Tillsvidareanställning, heltid, 40 timmar/vecka - måndag till fredag

För ytterligare information kontakta gärna vårdenhetschef Maria Winemar 072-5993990.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden Välkommen med din ansökan!

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 40 timmar/vecka
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2345
Kontakt
  • Maria Winemar, 072-5993990
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Centra Söder, 070-4843310
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Retour aux postes vacants