Södersjukhuset AB, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Nackamottagningen

Beskrivning

Nackamottagningen söker chef som vill utvecklas tillsammans med oss! Vi ser gärna att du har bakgrund som läkare, sjuksköterska eller annan lämplig bakgrund för chefsuppdraget.   

Nackamottagningen är en del av Sachskas barn och ungdomssjukhuset, Södersjukhuset. Vi har under de senaste åren genomgått en förändringsprocess från en traditionell BUMM till en mer högspecialiserad öppenvårdsmottagning och enheten är fortsatt knuten till Sachsska barn- och ungdomssjukhuset.  Vår enhet utreder och behandlar företrädelsevis barn med kroniska sjukdomar som har behov av sjukhusets kompetens och/eller resurser. Vi har tätt samarbete med övriga enheter inom Sachsska barn- och ungdomssjukhuset samt med dietister och fysioterapeuter från Nacka Rehabcentrum för att kunna erbjuda en sammanhållen vårdkedja för de barn som har störst behov.

Vår mottagning har profilering mot bl.a neuropsykiatri, allergologi och nefrologi och erbjuder bla allergivaccinaton (AIT) och urinflödesmätning samt 24-tim blodtrycksregistrering. Vi har även ett ätutvecklingsteam riktat till barn 0-4 år. Vid mottagningarna utbildas ST-läkare i pediatrik.  Mottagningen ligger på Nacka Närsjukhus med goda kommunikationer via bussar från Slussen.

Om tjänsten

Ditt huvudsakliga uppdrag för Nacka Barn och ungdomsmottagning är att leda, planera, följa upp och utveckla verksamheten såväl kliniskt som vetenskapligt för att ge barnen/ungdomarna optimal vård.  Du har personal- och ekonomiansvar och är närmaste chef för läkare, sjuksköterskor, medicinska sekreterare och psykologer, totalt ca 20 personer.

Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp. Organisationens stabsfunktioner i form av verksamhetsutvecklare, IT-samordnare, HR Partner och controller finns för att stödja dig i rollen.

Som chef på Nackamottagningen driver och deltar du i mottagningens förbättringsarbeten där vi ständigt strävar efter att erbjuda god vård i välfungerande tvärprofessionella samarbeten.

I uppdraget som ingår samverkan med andra chefer inom verksamhetsområdet och andra ledningsfunktioner inom Södersjukhuset men även inom regionen och närliggande kommuner. 

Chefskapet kombineras med grundprofession som läkare eller sjuksköterska på barnmottagningen. Uppdraget som chef innehåller även kliniskt arbete i verksamheten.

På Södersjukhuset har vi ett gediget chefsprogram som skapar förutsättningar för ett gott ledarskap. Vi har ett prestigelöst samarbetsklimat mellan alla yrkeskategorier.  Vår strävan är att utveckla arbetet genom en öppen och ömsesidig dialog. För oss är det viktigt att utvecklas och trivas på jobbet. 

Kvalifikationer

Leg läkare med specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin alt.
Leg sjuksköterska, gärna med vidareutbildning som specialist inom barn och ungdom.   
Alternativt annan relevant bakgrund med avslutad examen. 

Du som söker ska vara genuint intresserad av ledarskap och det är meriterande om du har chefserfarenhet.

Personliga egenskaper

Till dina personliga egenskaper hör tydlighet, beslutsförmåga och lyhördhet. Du har förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat med delaktighet för medarbetarna. Du har kreativa idéer och vågar tänka i nya banor. Du bör även ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Villkor

Tjänsten gäller heltidsarbete med placering på vår Nackamottagning. Vi har kollektivavtal med tillhörande pension och försäkringslösning.

Ansökningsförfarande

Ansökan består av två delar om du söker tjänsten chef med läkarbakgrund:
 

1. Digital ansökan som du gör direkt på Södersjukhusets webbsida, www.sodersjukhuset.se.
(Gå in på "För dig som är jobbsökande"). 
2. Följande bestyrkta handlingar skickas in i pappersform i ett exemplar. Se adress längst ned.

Meritförteckning för läkare (blankett finns för utskrift på www.sodersjukhuset.se. Gå in på "För dig som är jobbsökande" och välj sedan "Ansökan läkartjänster" i högra kolumnen.) Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen Ev. bevis på medicine licentiat/doktorsexamen Publikationsförteckning

Ansökan med ovan nämnda dokument ska vara inkommen senast den 16/4 2023 till följande adress: Södersjukhuset, Sachsska barn- och ungdomssjukhuset, Lotta Bengtsson, HR-partner, 118 83 Stockholm.

Märk ansökan med Ref nr: 2023/774

Sjuksköterskor eller andra yrkesgrupper söker genom att sända in cv och personligt brev via vårt rekryteringsverktyg. 

Intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden. Välkommen med din ansökan!

 

Information om tjänsten lämnas av:

Verksamhetschef  Fredrik Stenius, fredrik.stenius@regionstockholm.se Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2303
Kontakt
  • Fredrik Stenius, 08-12364029,072-4688623
Facklig företrädare
  • Clara Strömberg, Läkarföreningen på SÖS AB, 0704934696
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Retour aux postes vacants