Nu har vi en kollega som ska gå på föräldraledighet och vi behöver en vikarie. Är du intresserad av att under ett års tid (med möjlighet till förlängning) arbeta inom intensivvård och internmedicin?

Fysioterapienheten är en del av verksamhetsområdet Paramedicin. Här ingår förutom fysioterapeuter också arbetsterapeuter, dietister, logopeder, kuratorer, en psykolog och en friskvårdskonsulent. Tillsammans är vi ca 60 personer. Vi har vår egen forsknings- och utvecklingsgrupp som stimulerar och stödjer utveckling av våra professioner. Vi har flera forum för att lära av varandra med till exempel auskultationer och ger goda möjligheter till utbildning och utvecklingsaktiviteter. På sjukhuset finns också ett personalgym och ett utegym. Dessutom tränar vi tillsammans, särskilt populär är vår "fredagsfys".  

Hos oss arbetar 16 fysioterapeuter. Vi arbetar inom de olika slutenvårdsavdelningarna inom intensivvård, ortopedi/kirurgi/urologi, internmedicin, geriatrik, förlossning och palliativ vård. Vi arbetar också inom ASIH- (avancerad sjukvård i hemmet) verksamhet, öppenvård inom hjärtrehab, kvinnohälsa, handrehab och uppföljning efter knä- och höftplastikoperationer. 

Leg fysioterapeut på Södertälje sjukhus:  

Fysioterapeuten har en viktig roll i avdelnings- och mottagningsarbetet och arbetet sker i nära samverkan med patienter, kolleger och övriga vårdgivare. 

Det aktuella föräldravikariatet är förlagt på intensivvårdsavdelningen till största delen, ca 60%. IVA är en högteknologisk avdelning för intensiv-, intermediär- och postoperativ vård. Här arbetar cirka 50 personer inom olika professioner. Som fysioterapeut på IVA arbetar du alltid nära de övriga yrkesgrupperna och det finns oftast gott om tid för varje patient. 

Övriga delen av vikariatet innebär arbete på en av internmedicinavdelningarna.

Helgtjänstgöring ingår, med ca tre helger per år. Handledning av studenter kan bli aktuellt. 

Dina personliga egenskaper:  

God samarbetsförmåga, ansvarstagande samt självständighet är önskvärda egenskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Dina kvalifikationer:  

Legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Erfarenhet av arbete inom intensivvård är meriterande. 

Anställningsform:  

Vikariat ett år med möjlighet till förlängning, heltid. Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse. 

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Välkommen med din ansökan! För att din ansökan ska vara komplett bifoga både personligt brev och CV. 

Inlämnade ansökningshandlingar betraktas som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets- och sekretesslagen.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-10 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2261
Kontakt
  • Åsa Linbro, 08-12324666
Facklig företrädare
  • Tommy Grönlund, SACO, 08-12324676
Publicerat 2023-08-22
Sista ansökningsdag 2023-09-10

Tillbaka till lediga jobb