Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Vill du arbeta med utredning, behandling och uppföljning av barncancer? Då kan vi erbjuda specialistläkartjänst i barnonkologi i en stark utvecklingsmiljö vid barnonkologen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Vi erbjuder

Vi tar emot cirka 100 nya barncancerpatienter årligen och arbetar i mycket nära teamsamarbete mellan läkare, kontakt/konsultsjuksköterskor, sjuksköterskor, barn/undersjuksköterskor och hälsoprofessionerna. Barnonkologin i Sverige präglas av ett tätt nationellt och internationellt samarbete och ett intensivt utvecklingsarbete bla som del i regeringens/socialdepartementets barncancersatsning.

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om tjänsten

Du kommer att ha självständig klinisk tjänstgöring, delta och ansvara för multidisciplinära team-konferenser och fortbildning tillsammans med övriga läkare och medarbetare i teamet. Du förväntas bidra med kunskap och engagemang i dessa sammanhang. Vi har nära teamsamarbete med barnradiologer, barnkirurger, neurokirurger, onkologer vid strålbehandlingsenheten, patologer med flera specialistområden.
Undervisning och utbildning har hög prioritet i vår verksamhet varför undervisning av studenter, ST-läkare och andra specialister är en viktig del i ditt uppdrag. Som specialistläkare bidrar du till forskning inom enheten genom de kliniska studier som drivs vid barnonkologen och har gärna egen forskarutbildning eller forskning.
Du förväntas följa den vetenskapliga utvecklingen inom området och aktivt bidra till att implementera denna i verksamheten samt delta i kontinuerligt förbättringsarbetet. Du förväntas tillgodose din kompetensutveckling som krävs och kunna föra den kompetensen vidare till kliniken. Jourtjänstgöring ingår.

I tjänsten som specialistläkare vid barnonkologen ingår ansvar för rutiner och evidensbaserat utvecklingsarbete och kvalitetsuppföljning inom ett specifikt diagnosområde utifrån erfarenhet och kompetens. 

Vi söker

Tjänsten kräver god samarbetsförmåga och eget ansvar för ditt arbete och utveckling. Du är pedagogisk och empatisk i kontakten med patienter och vårdnadshavare. Du har en god helhetssyn, är strukturerad, bra på att prioritera utifrån situation, söker information samt bidrar aktivt och konstruktivt till dialog och utveckling av verksamheten.

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation och specialistbevis i Barn- och Ungdomsmedicin med grenspecialistbevis inom barnonkologi och hematologi
  •  God erfarenhet och klinisk kompetens inom specialiteten

  • God kunskap i svenska och engelska i både tal och skrift 

Meriterande

  • Erfarenhet av handledning och undervisning av yngre kollegor
  • Pågående forskarutbildning eller disputation
  • Erfarenhet av forskarutbildning; handledarkompetens, undervisning.
  • Annan undervisningserfarenhet

Viktig information till dig som söker tjänst som specialistläkare, biträdande överläkare eller överläkare, så kallad LUS-tjänst:

Sakkunnigbedömning är en förutsättning för att erhålla specialistläkartjänst på Karolinska.

För att sakkunniga ska kunna besluta om befattningsnivå krävs nedanstående dokument/bilagor. Dokumenten ska vara läsbara, fullstora och rättvända, samt begripligt namnade. Skanna gärna.

Karolinskas meritförteckning för läkare - korrekt ifylld elektroniskt (handskriven beaktas inte), tjänstgöringstid och tjänstledigheter sammanräknade på sid 2, sid 4 undertecknad och vidimerad
- Bevis om specialistkompetens
- Bevis om medicine doktorsexamen (i förekommande fall)
- Bevis om docentur (i förekommande fall)
- Publikationsförteckning, ange max tio utvalda publikationer

Godkända filformat är .pdf, .doc, .docx, .xls och .rtf

Korrekta ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdag för att ansökan ska tas upp på Sakkunniggruppens möte. Du kommer inte att få någon uppmaning om komplettering vid ofullständig ansökan.

Kriterier för specialistläkartjänster vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Information för läkare hittar du på karolinska.se/jobb, under "Ansökan läkartjänster".

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2093
Kontakt
  • Pernilla Grillner, pernilla.grillner@regionstockholm.se
Facklig företrädare
  • Läkarföreningen, lakarforeningen@karolinska.regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Tillbaka till lediga jobb