Karolinska Universitetssjukhuset, Medicinsk Diagnostik Karolinska

Vi söker två Biomedicinska analytiker eller Ingenjörer till Studiecenter med relevant högskoleutbildning. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi erbjuder

Biobank och Studiestöd är en verksamhet inom Medicinsk Diagnostik Karolinska (MDK) på Karolinska Universitetssjukhuset som kännetecknas av utveckling, framåtanda och en stor mängd kundkontakter. Vårt uppdrag är att leverera laboratorie- och biobankstjänster till forskningen. Verksamheten består av två enheter: Stockholm Medicinska Biobank (SMB) och Studiecenter för Laboratoriemedicin. Studiecenters laboratorium ansvarar för koordinering av studier i samarbete med SMB samt hantering av studieprover och koordinering av provlogistik i samarbete med olika medicinska enheter inom sjukhuset. I Studiecenters uppdrag ingår också driften och utvecklingen av en sjukvårdsintegrerad biobanksinfrastruktur för vätskeprover inom region Stockholm som kännetecknas av hög grad av automatisering. Studiecenter ansvara också för Biobank och Studiestöds utvecklingsarbete inom IT.

Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta med ett mycket omväxlande arbete inom ett område under stark utveckling både regionalt och nationellt med ett stort nätverk.

Här kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss på Karolinska Universitetssjukhuset och vill du läsa mer om våra förmåner kan du läsa här.

Om tjänsten

Som biomedicinsk analytiker/ingenjör på Studiecenter kommer du att, utöver genomförandet av sedvanlig laborativt arbete, delta i utveckling och utbildning och vara stöd till vår personal och våra kunder inom verksamhetsområdet Biobank och Studiestöd. Du kommer att samverka med våra närvårdslaboratorier och provinlämningar, kunder, leverantörer, enhetschefer, andra medicinska enheter samt övriga medarbetare inom avdelningen.

Då enhetens verksamhet är både instrument och  IT-intensiv och befinner sig i stark utveckling söker vi en medarbetare med intresse för IT-utveckling och automation inom laboratorieverksamhet. I denna roll kommer du att, tillsammans med övriga medarbetare på enheten, bidra till kravställning till IT-förvaltningar och test av våra IT-system och instrument.

Vi söker

Vi söker dig som är service-, mål- och resultatorienterad. Du ska vara noggrann och kvalitetsmedveten och kunna arbeta självständigt, strukturerat och effektivt. Du ska ha god kommunikativ förmåga och ha lätt för att samarbeta med olika funktioner och yrkesgrupper.

Då tjänsten kännetecknas av många personkontakter kommer de personliga egenskaperna att ha avgörande betydelse för anställningen.

Kvalifikationer

Krav:

  • Legitimerad biomedicinsk analytiker eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig inom relevant högskoleutbildning (180 högskolepoäng).
  • Förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • Minst ett års erfarenhet av klinisk laboratorieverksamhet.

Meriterande: 

  • Erfarenhet av operativt arbete inom biobankning.
  • Erfarenhet av arbete med kliniska studier.
  • Erfarenhet av IT-utveckling
  • Erfarenhet av arbete med automation

Om rekryteringsprocessen

Provanställning kan komma att tillämpas. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående/efter överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2085
Kontakt
  • Laura Goobar Larsson, 0739661956
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, naturvetarna.karolinska@regionstockholm.se
  • Vårdförbundet, vardforbundet.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-07
Sista ansökningsdag 2023-03-26

Tillbaka till lediga jobb