Rättspsykiatri Vård Stockholm - Rättsmedicinalverket

PTP-tjänsten är en delad tjänst mellan Rättspsykiatri vård Stockholm och Rättsmedicinalverkets rättspsykiatriska undersökningsenhet i Stockholm. Båda verksamheterna är belägna i samma byggnad i Huddinge.

Rättspsykiatri Vård Stockholm (RPV)

RPV bedriver rättspsykiatrisk vård i Stockholms län och har ett länsövergripande ansvar för patienter som kommer från kriminalvården. Att arbeta inom rättspsykiatrisk vård innebär framförallt att vårda människor som, under påverkan av allvarlig psykisk störning, begått brott av något slag. Patienterna är överlämnade av domstol till oss enligt Lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV). Patienterna har förhållandevis långa vårdtider och vårt mål är att slussa ut dem till samhället på säkraste, och för patienten mest tillfredsställande sätt. 

Under tjänstgöringen på RPV kommer tyngdvikten ligga på psykologiskt behandlingsarbetet. Du kommer under handledning arbeta med olika behandlingsinterventioner, både individuellt och i grupp. En stor det av det kliniska arbetet utgörs av momentet brottsgenomgång, en specifik insats inom rättspsykiatrin. PTP-psykologen förväntas delta aktivt i avdelningarnas löpande teamarbete med riskbedömning, vårdplanering och ronder. Även organisatoriska uppgifter som personalutbildning och handledning kan förekomma. 

Rättsmedicinalverket (RMV)

RMV är en expertmyndighet inom rättsväsendet. De rättspsykiatriska undersökningsenheterna arbetar på uppdrag av domstol med huvudsaklig uppgift att undersöka om en person som är misstänkt för brott begått detta under påverkan av en allvarlig psykisk störning.  

Psykologen på RMV har en viktig roll i ett kvalificerat diagnostiskt arbete med både personlighetsbedömningar och neuropsykologiska frågeställningar hos en klientgrupp med ett brett spektrum av störningar och problem. I arbetet ingår att författa en psykologutredning, som tillsammans med övriga yrkesgruppers utredningar, skickas till domstolen.

Kvalifikationer:

Psykologexamen. Erfarenhet från psykiatri, rättspsykiatri eller kriminalvård är meriterande. Önskvärt är god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift samt vana och intresse för utredningsarbete. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och flexibel. Tjänsten ställer höga krav på god samarbetsförmåga med såväl andra professioner som inom den egna yrkesgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Urval kommer att ske löpande.

Hälso- och sjukvården bygger på respekt för människovärdet. Alla människor har lika värde och samma rätt oberoende av personliga egenskaper och funktioner i samhället. Vi förutsätter att du som medarbetare hos oss delar dessa värden. 
Vi tillämpar drogtestning och registerkontroll i samband med anställning.


 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1975
Kontakt
  • Jukka Karhunen, RPV, 08-12341932
  • Anders Diedrichs, 010-4834505
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2023-03-16
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb