Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, Närsjukvård, Allmänmedicin

Vill du vara med och leda den mest mångfasetterade vården in i framtiden? Nu söker vi dig som vill utvecklas som chef och som drivs av att utveckla dina medarbetare och vår verksamhet. Är det viktigt för dig att det du gör på dagarna har betydelse i ett vidare perspektiv? Då kan tjänsten som enhetschef på hälso- och sjukvårdsförvaltningen vara rätt för dig!

Om tjänsten

Enheten för Allmänmedicin är en del av närsjukvårdsavdelningen på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Enheten ansvarar för (vårdcentralerna, närakuterna samt läkarinsatser inom särskilt boende för äldre) och vårt huvudsakliga uppdrag är att utifrån befolkningens behov träffa avtal med vårdgivare inom ovanstående verksamhetsområden samt att följa upp den levererade vården vad gäller t.ex. omfattning, ersättning och kvalitet. På enheten arbetar i dagsläget 21 personer varav majoriteten är avtalshandläggare inom enhetens avtalsområden. På enheten arbetar också två ekonomiassistenter och tre IT-handläggare.

De vårdområden som enheten ansvarar för är under ständig förändring och är centrala i förändringen av hälso- och sjukvårdssystemet vilket medför att det finns många olika intressenter och synpunkter som enheten behöver hantera och kunna omhänderta.

En viktig uppgift för enheten är att bistå den politiska organisationen med kunskap och fakta som underlag till politiska beslut.

Närsjukvårdens mål är att främja hälsa och bidra till att patientens vårdbehov tillgodoses via en sammanhållen vård. Vi söker dig som kan bidra brett till utvecklingen av närsjukvården.

Vem är du?

Som enhetschef leder, driver och utvecklar du enheten.  Du ansvarar för enhetens arbetsmiljö, uppdrag, ekonomi och leverans. Genom ditt ledarskap coachar du medarbetarna i deras arbete och utvecklar verksamheten tillsammans med dem och vi jobbar mycket för att utveckla eget självledarskap samt skapa ett bra engagemang i arbetsgruppen.

Du rapporterar till avdelningschef för Närsjukvården.

Vi söker dig som

 • har högskole- eller universitetsexamen eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren
  bedömer vara relevant för tjänsten
 • känner dig manad till att ta detta uppdrag och har viljan att ta ditt ledarskap till en ny nivå
 • är en handlingskraftig och inspirerande ledare med mycket driv och förmåga att skapa engagemang och delaktighet hos medarbetare och kollegor
 • är trygg i dig själv och trivs i en föränderlig miljö men har även förmåga att vara flexibel och kunna anpassa dig och prioritera om
 • har förmåga att fatta beslut och agera utifrån dessa, även i komplexa situationer
 • tar eget ansvar för ditt arbete; agerar och söker den information som behövs för ett bra slutresultat
 • skiljer på det personliga och professionella samt förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen

Du delar vår syn på ledarskap där chefen är en möjliggörare för medarbetarna att utvecklas och lyckas med vårt gemensamma uppdrag.  Du har erfarenhet från roller som innefattar medarbetaransvar och dokumenterad erfarenhet av ledning, styrning och förbättringsarbete.

Har du dessutom arbetat inom offentlig förvaltning är det meriterande. 

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett omväxlande, stimulerande och utvecklande chef- och ledningsuppdrag i en föränderlig verksamhet. Hos oss får möjlighet att driva hälso- och sjukvården framåt för Stockholms invånare.

Som chef och ledare på Region Stockholm erbjuds du mycket för att utveckla dig själv och din roll. Under hela ditt första år erbjuds du vår chefsintroduktion i syfte att skapa förutsättningar för att du som ny chef ska känna dig trygg, trivas och snabbt komma in, förstå och kunna leverera i din chef- och ledarroll. Introduktionen erbjuds oavsett om du är helt ny som chef eller har varit chef i andra organisationer.

Vi har kollektivavtal och med det följer kollektivavtalade försäkringar, tjänstepension och möjlighet till löneväxling. För att du ska kunna ta ansvar för din hälsa erbjuder vi friskvårdsbidrag samt subventionerad sjukvård i form av kostnadsfri öppensjukvård. Kompetensutveckling i form av olika nätverk, mentor- och adeptsprogram, ledarutbildning etc.

Vi sitter på Lindhagensgatan 98 och enklast tar du dig till via T-banestation Stadshagen eller Thoridsplan. I vårt närområde finns många restauranger och fina promenadvägar längs Hornsbergsstrand eller Karlbergskanalen.

Ansökan

Låter det här som något för dig ser vi gärna att du söker så snart som möjligt. För en komplett ansökan räcker det med att bifoga ditt CV. När du ansöker kommer du att få besvara ett antal frågor, dessa ersätter personligt brev.

Om rekryteringsprocessen

Intervjuer kommer att ske fortlöpande och anställning kan komma att ske innan annonsens sista ansökningsdatum, så vänta inte med din ansökan.

I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest som båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.

Inom ramen för rekryteringsprocessen kan det bli aktuellt att du utför tester.  Det sker digitalt och länken skickas till dig och du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1929
Kontakt
 • Chrisoffer Bernsköld, 08-12314653
Facklig företrädare
 • Linnea Pettersson, SACO, 08-12313142
 • Janne Eriksson, Vision, 08-12340341
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-1231394
 • Anneli Sandberg, Vårdförbundet, 08-12313897
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb