Södersjukhuset AB

Beskrivning

Vill du spendera sommaren på Söders höjder, utvecklas i din yrkesroll och få värdefull erfarenhet som undersköterska? Vi söker sommarvikarier till verksamhetsområde internmedicin.

Läs gärna mer om våra enheter här

Vi söker fler sommarvikarier för våra undersköterskor till Södersjukhuset. Är du sjuksköterskestuderande som klarat av termin 4 till sommaren 2023, läkarstuderande som klarat av termin 5 till sommaren 2023 eller är utbildad undersköterska och kan arbeta 8 veckor under perioden 5 juni-3 september?

Arbetsuppgifter

Hos oss jobbar vi i tvärprofessionella team med patienten i centrum. Som undersköterska bidrar du med värdefull kompetens så att varje patient omhändertas på bästa möjliga sätt. Vi arbetar i ett prestigelöst samarbete mellan alla yrkeskategorier och med ett delaktigt och närvarande ledarskap. Här blir du en del av ett inkluderande och tillmötesgående team. För oss är det viktigt att vi trivs på jobbet!

Du ansvarar för den basala omvårdnaden av patienterna, kontroller av vitalparametrar, nutritionsbehov, provtagning, omläggning, EKG-tagning, assistans vid olika ingrepp/undersökningar samt omvårdnadsåtgärder. Arbetet varierar beroende på verksamhet och avdelning.

Vi erbjuder ett introduktionsprogram som anpassas efter ditt behov.

Kvalifikationer

 • Du är sjuksköterskestuderande som gått klart termin 4 eller läkarstuderande som gått klart termin 5 med genuint intresse av att lära dig mer kring omvårdnad och behandling av patienter med olika sjukdomstillstånd.
 • Du kan också vara utbildad undersköterska i form av gymnasieskolans Vård- och omsorgsprogram 3 år (2500 poäng), Vård- och omsorgsprogrammet, Komvux, tre terminer (minimum 1350 poäng) alternativt annan likvärdig undersköterskeutbildning. Vid annan likvärdig utbildning inom kommunal vuxenutbildning eller äldre utbildningar till undersköterska görs en individuell bedömning.
 • Meriterande med erfarenhet av akutsjukvård.
 • Meriterande med erfarenhet av internmedicin.

Personliga egenskaper

 • Du har ett intresse och en stor nyfikenhet av akutsjukvård.
 • Du har lätt för att prioritera och omprioritera dina arbetsuppgifter och har förmågan att stundtals hantera högt tempo.
 • Du är en lagspelare och bidrar med prestigelöshet och en glädje att arbeta med människor i olika situationer.
 • Du ger ett gott bemötande och kan se individen bakom patienten och närstående.

Vi sätter alltid stor vikt vid personlig lämplighet när vi tillsätter våra tjänster.

Villkor

 • Sommarvikariat, timanställning.
 • Du behöver kunna arbeta 8 veckor mellan juni-augusti, där v.28–31 är ett krav.

Övrigt

För en komplett ansökan behöver vi resultatsintyg för avslutade terminer samt registreringsintyg (läkar-och sjuksköterskestudenter. För undersköterskor krävs bevis på avslutade studier.

Södersjukhuset tillämpar registerkontroll före beslut om anställning

Information om titeln undersköterska

Den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att man kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. 

Du kan ansöka om beviset från och med den 1 juli 2023. Har du inget bevis kan du fortsätta att arbeta i vård och omsorg, men med en annan titel än undersköterska. För dig som blir erbjuden ett sommarvikariat hos oss på Södersjukhuset kommer titeln i ditt anställningsavtal att vara assistent omvårdnad om du är läkar- eller sjuksköterskestuderande.

Läs mer här: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

 

 

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1382
Kontakt
 • Amina Burhan Yusuf, 08-12361591
Facklig företrädare
 • Kommunal Södersjukhusets fackexpedition, 08-12361683
Publicerat 2023-03-29
Sista ansökningsdag 2023-05-26

Tillbaka till lediga jobb