Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och söker dig som vill vara med att utveckla verksamheten på avdelning 8, en internmedicinsk vårdavdelning med inriktning på stroke, diabetes och allmänmedicinska diagnoser. Här får du ett omväxlande och utvecklande arbete som sjuksköterska i en bra arbetsmiljö!

Södertälje sjukhus deltar i studien Magnet4Europe som syftar till att främja en bra arbetsmiljö och en attraktiv arbetsplats, med ett gott ledarskap som stödjer förbättringsarbete och en stark omvårdnadsprofession.  

Vi erbjuder

Södertälje sjukhus vill prioritera satsningar på de egna medarbetarna och investera i arbetsmiljön. Under våren har en rad åtgärder införts för nya och redan anställda medarbetare inom Södertälje sjukhus, ett arbetsgivarerbjudande. Vi erbjuder dig just nu bland annat:

- 5000 kr i friskvårdsbidrag under 2023.

- Du som legitimerad sjuksköterska kan få en sign-on bonus vid anställning innan 30 april 2023, förutsatt att du inte har varit anställd i Region Stockholm de senaste 6 månaderna.

Läs mer om våra förmåner och vårt arbetsgivarerbjudande här.

Region Stockholm steg 5 sjuksköterska

Södertälje sjukhus erbjuder dig ett utvecklande arbete som omvårdnadsledare på en spännande och lärorik arbetsplats, där du får möjlighet att bidra med din kunskap för patientens bästa, både strategiskt och operativt.

VO Vård är Södertälje sjukhus största verksamhetsområde med enheter  inom medicin, kirurgi, geriatrik  och palliativ avdelning. Vi söker nu dig, steg 5 sjuksköterska enligt Region Stockholms kompetensstege, som vill ta vår verksamhet till nya höjder i rollen som omvårdnadsledare.

Sjukhuset arbetar interprofessionellt i team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och fysioterapeuter. I din roll ingår du i ett omvårdnadsnätverk med sjukhusets omvårdnadschef och kollegor i samma roll. Målet är att ha en struktur med förbättringsgrupper inom specifika omvårdnadsområden som du kommer att leda eller vara delaktig i.

Omvårdnadsledare på Södertälje sjukhus:

Du har ett fördjupat ansvar att självständigt leda och utveckla vården. Att kvalitetssäkra, utveckla arbetssätt och implementera ny kunskap är också en del av dina arbetsuppgifter som omvårdnadsledare. Du är kliniskt verksam 80% med eget patientansvar och 20 % med klinisk verksamhetsutveckling utifrån ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer:

Att vara omvårdnadsledare innebär att du har reell och formell kompetens enligt steg 5 i kompetensstegen inom Region Stockholm.

Formell kompetens innebär att du uppfyller någon av nedanstående:
Legitimerad sjuksköterska med magisterexamen
Specialistsjuksköterska
Legitimerad sjuksköterska med motsvarande kompetens
 
Klinisk erfarenhet inom relevant specialitet (minst 5 år)
Handledarutbildning inom hälso- och sjukvård (7,5 högskolepoäng)  

Personliga egenskaper:  

Som person är du strukturerad, pedagogisk och en god inspiratör. Du skapar engagemang i arbetsgruppen genom delaktighet och ett kontinuerligt lärande.  Du har lätt för att skapa och bibehålla interprofessionella relationer och är lyhörd i ditt sätt. Du är en god kommunikatör i svenska språket, skriftligt såväl som muntligt. Vidare har du en god förmåga att växla mellan självständigt arbete och arbete i team, allt efter verksamhetens behov.

Du har ett genuint intresse för att utveckla vården.  Alltid med patienten i fokus.

Anställningsform:

Region Stockholms 24/7 avtal. Tillsvidareanställning som sjuksköterska.

Om Södertälje sjukhus:

Södertälje sjukhus ligger centralt i Södertälje med mycket goda kommunikationer med pendeltåg och buss. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på riktigt. Vi är stolta över att vara det lilla sjukhuset med korta beslutsvägar, närvarande chefer och goda anställnings förmåner. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag och tillgång till både friskvårdskonsult och träningslokaler. 

För att din ansökan ska vara komplett ska du bifoga både personligt brev och CV. Välkommen med din ansökan!

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt Offentlighets-  och sekretesslagen.

Vår vision:

Ditt sjukhus genom livet. Södertälje sjukhus är ett kombinerat akutsjukhus med planerad specialist- och förlossningsvård och närsjukhus med geriatrik, palliativ vård och ASIH, inom Region Stockholm. Här finns en trygg, tillgänglig och modern hälso- och sjukvård. Våra 1 300 medarbetare uppmuntras till samarbeten mellan verksamhetsområden och kunskapsutbyten. Som anställd får du tillgång till unik kompetensutveckling och möjlighet att göra karriär. Tillsammans tar vi Stockholm framåt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södertälje
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/709
Kontakt
  • Jeanette Bergkvist-Jansson, 0701684353
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb