Psykiatri Nordväst, Heldygnsvårdssektionen, Avd 126

Som sjuksköterska är du en värdefull nyckelperson. Vi är en avdelning med två specialiteter, psykiatri och geriatrik. Vi söker dig som har intresse för psykiatrisk/somatisk vård för patienter över 65 år och sätter patienten och närstående i fokus.

Avdelning 126 har 20 vårdplatser och vårdar personer som är 65 år eller äldre och som nyinsjuknat med psykisk ohälsa och äldre som tidigare haft kontakt med psykiatrin. Patienterna vi vårdar kan ha diagnoser som depression, ångest, psykotiska tillstånd, eftervård efter suicidförsök eller kombination av olika tillstånd. Vi vårdar också äldre med demens och BPSD samt inte sällan med en somatisk samsjuklighet.  Vårdtiderna varierar men medelvårdtiden på avdelningen är ca 3-4 veckor beroende på utredning, behandling och planering.

Vi värnar om patientens upplevelse av vården och vårdmiljön på avdelningen och har möte varje vecka, patientforum, tillsammans med en erfaren mötesledare.

Kompetensutveckling är viktigt för oss och alla våra medarbetare har möjlighet att medverka i olika utbildningar och kurser.

Utbildning enligt Bergenmodellen erbjuds kontinuerligt för att minska tvång i vården och förebygga hot och våld.

Psykiatri Nordväst en universitetsklinik i nordvästra delen av Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) med ca 550 anställda. Kliniken ska tillhandahålla psykiatrisk vård på specialistnivå i öppen och heldygnsvård till alla personer, 18 år och äldre, folkbokförda i Stockholms län.

 

Arbetsuppgifter:
Som sjuksköterska med uppdrag att arbeta med vårdplanering och samordning kommer du bland annat att ha en central roll i vårdplaneringsprocessen. Arbetet sker i nära samverkan mellan alla de olika aktörer som är involverade: patienten, avdelningens tre olika team, vårdcentral, kommun, boenden, närstående och öppenvård med flera. Utgångspunkten är LUS (Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård). Du kommer vara delaktig i att upprätta vårdplaner tillsammans med patienterna. Du är också ett stöd i planeringen av vilka enskilda insatser som behövs och deltar vid SIP möten.  Du har också en betydelsefull roll vid all informationsöverföring mellan de olika verksamheterna och intressenterna, så det är en fördel att vara insatt i systemet LifeCare.

Du kommer tillsammans med dina kollegor sträva efter att möta den enskilda patientens behov och se till att patientens vård hela tiden drivs framåt. Du deltar i ronder tillsammans med läkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut och kurator.

Du kommer arbeta på en mycket trevlig avdelning med många kompetenta medarbetare som ser till att du kommer trivas och snabbt komma in i såväl arbete som gemenskap.

 

Kvalifikationer:
Du som söker ska vara legitimerad sjuksköterska, gärna med specialistutbildning i psykiatri eller geriatrik. Tidigare erfarenheter av psykiatrisk vård och/eller geriatrisk vård ses som meriterande.

 

Personliga egenskaper:
Du har ett psykiatriskt förhållningsätt med intresse för somatik. Du arbetar med hög kvalité som utgår från respekt för individen. Vi ser att du som sökande är trygg i hur du prioriterar, planerar och utför dina arbetsuppgifter. Du är tydlig i din arbetsledarroll och delegerar uppgifter på ett tydligt och rättvist sätt. Du har lätt för att samarbeta och att kommunicera med dina kollegor. Framför allt önskar vi att du är motiverad till att se till och bemöta våra patienters varierande behov. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Vi erbjuder bland annat:
Flextid
Friskvårdsbidrag 4000 kronor/år och friskvårdstimma
Kvarstannande bonus – efter ett års anställning tillkommer årligen en timbank på 40 timmar som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning

 

Anställningsform:
Tillsvidareanställning som sjuksköterska med ett tidsbegränsat uppdrag som vårdplanerare/samordnare. Heltid, måndag-fredag dagtid, 40 tim/vecka.

 

Låter det intressant?
Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. Vi tillämpar löpande intervjuer i denna rekryteringsprocess och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringstidens slut. Kliniken tillämpar SLSO’s riktlinjer för registerkontroll mot belastnings- och misstankeregistret.
 

Varmt välkommen med din ansökan! Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/324
Kontakt
  • Enhetschef, Anette Karlsson, 070-4848508
  • bitr. enhetschef Johanna Myllylä, 0736209890
Facklig företrädare
  • Lena Elfström, vårdförbundet, 0812340492
Publicerat 2023-01-12
Sista ansökningsdag 2023-02-15

Tillbaka till lediga jobb