Karolinska Universitetssjukhuset, Tema Cancer, ME Bäckencancer

Är du legitimerad sjuksköterska med intresse av kirurgisk vård och vill fördjupa dina kunskaper inom gynekologi och kolorektalkirurgi? Värdesätter du en strukturerad arbetsplats, där du får stöd och samtidigt ha kul tillsammans med kollegor. Sök då tjänsten som sjuksköterska till avdelning Bäckenkirurgi 8!

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett stimulerande och mycket lärorikt arbete som sjuksköterska. Du får en bred kunskap inom kirurgi, pre- och postoperativ vård. Vårt mål är att du kontinuerligt ska kunna utvecklas i din roll som sjuksköterska oavsett tidigare erfarenhet. Därför har vi stort fokus på lång introduktion, lärande och avsatt tid för individuell kompetensutveckling. Avdelningen kännetecknas av struktur där tydliga rutiner underlättar och förenklar arbetet. Arbetsgruppen är blandad, både till ålder och erfarenhet där flera sjuksköterskor är specialistutbildade i kirurgisk vård. Det är en härlig stämning i arbetsgruppen där vi hjälper och stöttar varandra i det dagliga arbetet.

Du kommer att få jobba med högspecialiserad kirurgisk vård i framkant. Tema Cancer blev 2020 ackrediterade som Sveriges första Comprehensive Cancer Center. Ackrediteringen innebär att vi möter högt ställda kvalitetskrav på vård, forskning och utbildning inom området cancer.

Hos oss kommer du att få:

 • Åtta veckors strukturerad introduktion tillsammans med en till två handledare där du också får möjlighet att delta på operation, postop samt våra mottagningar. Detta för att få en bild av patientens väg genom vården.
 • Under ditt första år har du avsatt för individuell kompetensutveckling, tex. utbildningsdagar och hospitering med olika yrkesgrupper.
 • Gemensam introduktionsutbildning för nya medarbetare med fokus på våra diagnoser och verksamheter inom Tema Cancer.
 • Stöd och handledning av våra kliniska omvårdnadsledare, som är en tillgång för all omvårdnadspersonal i det dagliga vårdarbetet och avdelningens utvecklingsarbete.
 • Veckovisa föreläsningar om exempelvis patientfall, olika typer av operationer, omvårdnadsåtgärder mm.
 • Få arbeta med högspecialiserad kirurgisk vård i en arbetsgrupp som värdesätter gemenskap och trivsel på jobbet.
 • Ett närvarande ledarskap av omvårdnadscheferna Elin och Lovisa, som uppmuntrar och ger förutsättningar till fortsatt utveckling.
 • Möjlighet till kompetensutveckling genom kurser och specialistutbildning

Självklart får du också ta del av Karolinskas övriga förmåner.

Om tjänsten

Hos oss vårdas vuxna patienter med gynekologisk eller kolorektal cancer. Majoriteten av patienterna kommer för planerad vård, men vi har också ett akut intag. Våra patienter kommer från hela Sverige och genomgår högspecialiserad öppen bukkirurgi. De har ofta centrala infarter, epiduralbedövning och dränage för att nämna några exempel. Vi arbetar enligt ERAS (Enhanced Recovery After Surgery) ett strukturerat behandlingsprotokoll som syftar till att förbättra patientens återhämtning.

Vårdavdelningen har 20 vårdplatser och är öppet dygnet runt veckans alla dagar. Som sjuksköterska leder, planerar och organiserar du den pre- och postoperativa omvårdnaden kring patienten i nära samarbete med undersköterskor och läkare. I teamet ansvarar du som sjuksköterska för 5 patienter tillsammans med en till två undersköterskor och har även ett nära samarbete med avdelningens fysioterapeut och dietister. Vi har också en sjuksköterskeledd inskrivningsmottagning, där du som sjuksköterska har egen mottagning för patienter som planeras för operation.

Hos oss arbetar du tvåskift (dag, kväll och helg). Du lägger ett individuellt schema ca 10 veckor åt gången. Möjlighet att arbeta treskift kan erbjudas om intresse finns. Vår ambition är att vara lyhörda inför dina behov i schemaläggningen och tillsammans hitta lösningar som passar både dig och verksamheten!

För dig som är intresserad av tjänsten finns möjlighet till hospitering. Vi uppmuntrar kommande medarbetare att komma och träffa blivande kollegor, se miljön och skapa sig en egen uppfattning av arbetsplatsen.

Vi söker

Dig som är intresserad av kirurgisk vård och vill fördjupa dina kunskaper. Du är trygg i dig själv och kan anpassa dig till vad omgivningen kräver. Du reflekterar kring, och strukturerar ditt arbete med bibehållet lugn. Du är ansvarstagande och arbetar på ett lösningsfokuserat sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Rekrytering sker fortlöpande

Kvalifikationer

Krav:

 • Legitimerad sjuksköterska

Meriterande:

 • Erfarenhet från akutsjukvård företrädesvis inom kirurgi

Vi ser fram emot din ansökan!

Hälsningar Elin och Lovisa omvårdnadschefer på avdelningen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/161
Kontakt
 • Elin Blomdahl, 072-5840809
 • Lovisa Johansson, 0725840684
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna, vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se
Publicerat 2023-03-30
Sista ansökningsdag 2023-04-16

Retour aux postes vacants