Karolinska Universitetssjukhuset, Akut och Reparativ Medicin

Vi erbjuder

Hos oss inom verksamhetsområde Medicinsk Enhet (ME) Akut har du möjlighet att arbeta i en förändringsdriven verksamhet där vi arbetar tillsammans för den akut sjuka patienten. Hela vår verksamhet är fördelad på två siter; Huddinge och Solna. Vi trivs tillsammans och har en god stämning i kollegiet och vår arbetsplats präglas av vårt uppdrag som universitetssjukhus – vård, forskning och utbildning.

På ME Akut bedrivs en hel del forskning med inriktning mot det akuta omhändertagandet och patientnära diagnostik med till exempel akut ultraljud. Vi ansvarar även för utbildning av omvårdnadspersonal, läkarstudenter och kollegor från angränsande specialiteter.

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16 000 medarbetare. I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden. Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag, forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet

Om tjänsten

ME Akut ingår i Tema Akut och Reparativ Medicin (ARM) och är ett stort organ som inkluderar både akutmottagningen och slutenvården. Akutmottagningen i Huddinge är en av Sveriges största. Vi tar emot cirka 52 000 patientbesök per år. Vi har ett stort, brett och oselekterat patientflöde. Slutenvården i Huddinge har AVA, MAVA och MIMA. Intensivakuten i Solna har ett mindre flöde med cirka 10 000 patientbesök. Hit kommer patienter med ett på förhand definierat högspecialiserat vårdbehov eller som av annan anledning har ett behov av vård på intensivakuten. Sektionen internmedicin Solna består av två slutenvårdsavdelningar; AVA och IMA.

Tjänstgöringen som ST-läkare i akutsjukvård förläggs framför allt på akutmottagningarna i Huddinge och Solna. Viss tjänstgöring kan även förläggas på våra akutvårdsavdelningar (AVA, MAVA, MIMA och IMA) utöver randningar enligt Socialstyrelsens målbeskrivning för Akutsjukvård. Tillsammans med handledare och ST-studierektor upprättas en utbildningsplan som innehåller sidoplaceringar och kurser, detta för att tillgodogöra sig de kunskapskrav som finns specificerade i Socialstyrelsens målbeskrivning för godkänd specialitet i akutsjukvård.

Som ST-läkare på akutmottagningen jobbar du patientnära i tvärprofessionella team under handledning av specialistläkare i akutsjukvård. Du kommer att ha din bas på Huddinge-siten men efter en visstidsanställning inplaneras rotation mellan Huddinge och Solna.

Vi söker

För att trivas hos oss bör du vara en person som tar ansvar för sin uppgift, och driver sina processer vidare. Du är lugn och kontrollerad i pressade situationer och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Vidare är du en god lyssnare som kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Gott omdöme och korrekta avvägningar och prioriteringar är viktiga nyckelord.

Stor hänsyn kommer att tas till tidigare arbetslivserfarenhet och personlig lämplighet. 

Kvalifikationer

Krav:

  • Svensk läkarlegitimation.

Meriterande:

  • Tidigare erfarenhet av arbete på akutmottagning.
  • Särskilt intresse för akutsjukvård.

Om rekryteringsprocessen

I den här rekryteringsprocessen arbetar vi med ett löpande urval.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10110
Kontakt
  • Jens Edvardsson Källkvist, 072-4654622
  • Gona Jafaar, 0724654879
Facklig företrädare
  • Jonas Adis, Läkarföreningen, 073-7850890
  • Tamara Barlow, Läkarföreningen, 070-2469916
Publicerat 2023-01-11
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Tillbaka till lediga jobb