Är du en engagerad kurator som trivs med arbete i team? Kom till oss i Neuroöppenvårdens team för personer med grava hjärnskador!

 

Vårt anställningserbjudande

Vi erbjuder dig en möjlighet till genuint teamarbete samt kunskap och utveckling inom högspecialiserad rehabilitering. Som kurator är du en viktig kugge i teamet. Med fokus på patienternas och närståendes psykosociala situation utgör ditt arbete en förutsättning för rehabiliteringen. Målgruppen är personer med grava hjärnskador i behov av fortsatta rehabiliteringsinsatser efter utskrivning från klinikens slutenvård. Uppdraget är regionövergripande men vi träffar även patienter från andra regioner.

 

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för bedömning och intervention avseende de psykosociala aspekterna på hjärnskadans konsekvenser. Du har fokus på patienten men för förändringar i vardagen behövs även kartläggning och stöd till nätverket. I teamet ansvarar du för att lyfta barnperspektivet när det är aktuellt med minderåriga barn. I nära samarbete med övriga teammedlemmar, patient och patientens nätverk kartlägger du behov av rehabilitering och planerar insatser i syfte att höja patienters aktivitetsförmåga och livskvalitet.

Du är med och skapar goda förutsättningar för en fungerande vardag för patienterna. Du arbetar tillsammans med teamet med ett helhetsperspektiv med målet att ge förutsättningar för en fungerande tillvaro under hela dygnet. Insatserna är förlagda såväl i klinikens anpassade lokaler, som i patientens hem och hos andra vårdaktörer. Som kurator ser du patienten i ett vidare perspektiv utifrån hälso- och sjukvårdslagen, socialtjänstlagen, lagen som stöd och service till vissa funktionshindrade och socialförsäkringslagstiftning. Med teamet handlar det mycket om pedagogiska interventioner för såväl patient och anhörig som för stödpersoner. Med kunskap om aktuell lagstiftning är du också ett stöd till teamet som ska bidra med underlag för intyg till olika myndigheter. 

 

Kvalifikationer

Du är socionom, gärna legitimerad hälso- och sjukvårdskurator och några års arbetslivserfarenhet - du är trygg i din yrkesroll. Meriterande är erfarenhet av arbete med omfattande funktionsnedsättningar liksom erfarenhet av tillämpning av LSS och andra stödsystem.

Du trivs med samarbete i team samtidigt som du gillar att arbeta självständigt och planera dina arbetsuppgifter efter behov. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper så som
engagemang, intresse för patientgruppen och god samarbetsförmåga för teamarbete.

 

Personliga egenskaper

Då varje rehabiliteringsperiod är individuellt anpassad behöver du vara nyfiken och kreativ. Du har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete, samt att utrycka dig väl i tal och skrift. Du tycker om att arbeta tätt tillsammans med teamkollegor och nätverk, samtidigt som du självständigt driver ditt arbete framåt. Du har god förmåga att samarbeta samt är lyhörd och flexibel för patienter och deras närstående, teamkollegor och övriga samarbetspartners.

 

Övrigt

Det finns flera kuratorer på kliniken som träffas regelbundet för informationsutbyte och utveckling av klinikens kurativa arbete. Kuratorerna på kliniken erhåller även regelbunden extern handledning i grupp. Vi är en stor klinik och kan erbjuda dig som medarbetare möjlighet till utveckling och kunskap inom evidensbaserad rehabilitering och vi ser positivt på akademisk vidareutbildning. Då vi är en universitetsklinik, är studenthandledning och kunskapsutveckling en naturlig del av arbetet.

 

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10019
Kontakt
  • Anna Uher, 08-12357914
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR , 08-12340487
Publicerat 2023-01-17
Sista ansökningsdag 2023-02-12

Tillbaka till lediga jobb