Välkommen till en arbetsplats som både är patient- och personalsäker, där vi med en spännande kombination av slutenvård och akut dagvård redan befinner oss i framtidens akutsjukvård. Här har du tid att ta hand om dina patienter, men kan även kan ta en paus tillsammans med kollegorna. Och du...här får du vara "ny på jobbet" - för hur ska man annars lära sig?

 

Vår avdelning

Avdelning 95 Bröstsmärtecentrum är en kombinerad akut hjärtvårdsenhet med profilen ischemisk hjärtsjukdom, som tar emot patienter för både slutenvård och akut dagvård. På slutenvårdssidan (avdelning 95) finns det 6 vårdplatser där vi vårdar vuxna patienter i alla åldrar för i första hand misstänkt eller konstaterad hjärtinfarkt, men vi har även patienter med andra hjärtrelaterade åkommor. De flesta av våra patienter hjärtövervakas med telemetri avseende rytmrubbningar och EKG-förändringar, och utreds genom t.ex stressekokardiografi eller kranskärlsröntgen. Den genomsnittliga vårdtiden ligger på 2,5-3 dygn.

På den akuta dagvårdssidan (Bröstsmärtecentrum) tar vi emot patienter som är i behov av akut hjärtutredning, men som mår så pass bra att de inte behöver stanna kvar på sjukhuset över natten. Patienterna kommer främst via akutmottagningen, men kan även komma för fortsatt uppföljning efter inneliggande vård på någon av våra hjärtavdelningar. Vanligt förekommande undersökningar är - förutom blodprovstagning - ultraljud av hjärtat och datortomografi av hjärtats kranskärl. Bröstsmärtecentrum är öppet vardagar dagtid och patienterna stannar vanligtvis bara några timmar.

Som sjuksköterska har du möjlighet att arbeta inom båda vårdformerna, och du arbetar alltid i ett team. På avdelningen finns även en koordinator, och vi samarbetar nära med flera andra funktioner som t.ex fysioterapeut och klinikens vårdsamordnare.

 

Hjärtsjuksköterska

Som nyanställd erbjuder vi dig en tydlig och individuellt anpassad introduktion, där du redan från första dagen påbörjar en intern tvåårig praktisk och teoretisk utbildningsplan för att bli Hjärtsjuksköterska (på Hjärtkliniken DSAB). Du kommer bland annat gå två stegutbildningar i hjärtsjukvård och auskultera inom våra olika hjärtverksamheter. Att bli Hjärtsjuksköterska är en bekräftelse på kompetens inom akut hjärtsjukvård, vilket ger många spännande utvecklingsmöjligheter inom kliniken - genom exempelvis rotationstjänst eller andra roller - men kommer oavsett vara en mycket värdefull merit för framtiden. När du uppnått rollen Hjärtsjuksköterska får du även ett lönepåslag.

 

Arbetsuppgifter  

Sedvanliga arbetsuppgifter som sjuksköterska på akut hjärtavdelning. Du lär dig granska EKG och hjärtövervakning (ischemi/arytmi), och bygger successivt upp en värdefull hjärtkompetens. Du får även möjlighet att arbeta kontinuerligt med omvårdnadsutveckling genom att exempelvis driva ett ansvarsområde.

 

Anställningsform  

Tillsvidareanställning. Heltid/deltid med tjänstgöring dag, kväll och helg. Möjlighet till treskift finns men är inget krav. Även timanställning är möjlig.

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista annonserade svarsdag.

 

Kvalifikationer  

Legitimerad sjuksköterska - gärna med något års erfarenhet som sjuksköterska och meriterande om du arbetat inom kardiologi och/eller akutsjukvård.

Arbetet kräver att du har god samarbetsförmåga och hög flexibilitet. Du är ambitiös och har en positiv framtoning. Du tycker om att arbeta med utvecklings- och förändringsarbeten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser till gruppdynamiken vid urvalet.  

Goda kunskaper i svenska språket – både i tal och i skrift. 

 

Övrig information 

Danderyds sjukhus kan bland annat erbjuda personalbostäder, kvarstannandebonus och friskvårdsbidrag – läs mer om dina förmåner som anställd.
 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/9873
Kontakt
  • Marcus Svensson Tornestedt, 08-12355495
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-12357070
Publicerat 2023-04-28
Sista ansökningsdag 2023-05-21

Tillbaka till lediga jobb