Karolinska Universitetssjukhuset

Är du en erfaren sjuksköterska med intresse för kirurgi, endokrinologi och gastroenterologi? Trivs du med att arbeta natt samtidigt som du är en del av sjukvård i framkant? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder

 • Du som är nyanställd ska få en individuellt anpassad introduktion efter dina behov (​Vi följer ett introduktionsprogram som sträcker sig över 1 år) 
 • Fördjupade kunskaper inom nutrition, smärtbehandling och vätskebalans
 • Högspecialiserad vård där vi är ensamutövare inom regionen när det kommer till vissa endokrinologiska och gastroenterologiska diagnoser och behandlingar
 • Erfarenhet av kirurgisk omvårdnad samt sigmoskopier
 • Personlig utveckling för att skapa en bredd i din yrkesutövning som sjuksköterska 
 • Aktivt deltagande i olika utvecklingsprojekt då vi alltid strävar efter att förbättra kvaliteten för både patienter och medarbetare
 • Erfarna kollegor
 • Klinisk och akademisk vidareutveckling för all vårdpersonal, bland annat genom regionens kompetensstege. Eftersom vi är en stor organisation kan vi även erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom medarbetarnas specialkompetenser och yrkesroller 

Som anställd på Karolinska Universitetssjukhuset får du självklart också ta del av de förmåner som vi erbjuder.

Om oss
Vårdavdelning Gastroenterologi och Endokrinologi i Solna har nya, fräscha, moderna lokaler. Vi bedriver högspecialiserad vård och har både ett akutintag av patienter, med inflammatoriska tarmsjukdomar, mortilitetsrubbningr och endokrinoloiska sjukdomar, samt ett mindre elektivt intag för patienter som genomgår endoskopiska undersökningar. Vi vårda även en del kirurgiska patienter samt patienter som ska genomgå sigmoskopier.

Om tjänsten
Som nattsjuksköterska hos oss kommer du att ha en viktig roll när det kommer till att ge patienten den bästa vården. Stort fokus kommer att ligga på omvårdnad där du aktivt arbetar för att försöka förutse och förebygga eventuella försämringstillstånd och komplikationer.

Tillsammans med sjuksköterskekollega och undersköterska kommer du ansvara för patientens omvårdnad samt planera för att utföra adekvata åtgärder. Du kommer få fördjupade kunskaper inom nutrition, smärtbehandling och vätskebalans.
Vi vårdar patienter med inflammatoriska tarmsjukdomar, motilitetsstörningar, endokrinologi och gastrokirurgi. Kombinationen av olika patientflöden gör att du som sjuksköterska får en bred kompetens och unik möjlighet till tvärfunktionellt lärande.

Målet är att erbjuda våra patienter en personcentrerad vård som präglas av att vi arbetar tillsammans i multidisciplinära och multiprofessionella team.

"Här hos oss utvecklas vi enormt mycket i och med våra olika specialiteter på avdelningen. Vi tillsammans skapar en bra arbetsplats och det är för att varje individ bidrar med sin kunskap och lärdom. Vi är även mån om våra nyexaminerade sjuksköterskor/undersköterskor, och det är viktigt för oss att alla ska känna sig trygga." - Jennifer, sjuksköterska

Vi söker dig som:

 • har ett stort intresse för omvårdnad inom gastroenterologi och endokrinologi. vill utvecklas inom kirurgisk omvårdnad.
 • har mod att agera efter din egen övertygelse.
 • förstår vikten av att kunna kommunicera och samarbeta samt trivs med skiftande tempo och arbetsuppgifter. 
 • är lösningsorienterad, ser möjligheten i att kunna vara med och påverka och vill testa nya arbetssätt, samt vara öppen för flexibla lösningar och vid behov kunna ställa om i ditt arbete.
 • är intresserad av utvecklingsarbete då det finns stor möjlighet för våra anställda till att påverka och delta i olika projekt och i arbetsgrupper. 
 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, men ser även till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Kvalifikationer
Krav: Svenskt sjuksköterskelegitimation och minst 1 års erfarenhet av att arbeta inom slutenvård.

Meriterande: Arbetslivserfarenhet inom gastroenterologi, endokrinologi och/eller kirurgisk vård.

Varmt välkommen!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform .
Sysselsättningsgrad 100
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/5508
Kontakt
 • Elinor Widstrand (omvårdnadschef), 072-5955846
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Solna: , vardforbundetsolna.karolinska@sll.se
Publicerat 2022-08-01
Sista ansökningsdag 2022-08-28

Tillbaka till lediga jobb