Karolinska Universitetssjukhuset, Funktion Medicinsk Diagnostik Karolinska ,Klinisk mikrobiologi

Vi erbjuder
Ett stimulerande och utvecklande arbete med varierade arbetsuppgifter, teknik i framkant och goda möjligheter till fördjupade kunskaper inom klinisk mikrobiologi. Vi strävar efter att vara en attraktiv arbetsplats med ett öppet arbetsklimat, engagerade medarbetare samt ett coachande ledarskap som uppmuntrar till delaktighet och ett gott medarbetarskap. Kompetensutveckling kan erbjudas genom att till exempel ansvara för instrument, diagnostikområde eller genom att delta i undervisning av kollegor och studenter.

Om tjänsterna – ange i ansökan om du är intresserad av sektion mykobakteriologi eller område allmän bakteriologi.

1. Bakteriologiska sektionen - mykobakteriologi
Inom den mykobakteriologiska sektionen diagnostiseras infektioner orsakade av mykobakterier, där den huvudsakligt kliniskt relevanta sjukdomen är tuberkulos. Det gör vi framför allt genom att odla och mikroskopera prover men även genom att utföra molekylärbiologiska metoder så som RT-PCR och sekvensering. Detta ställer krav på ett praktiskt handlag och intresse för manuellt laborativt arbete.

Som ny medarbetare får du upplärning i de metoder och tekniker du ska använda, men vi ser gärna att du har arbetat på ett bakteriologiskt laboratorium tidigare. Du kommer som laborerande personal att delta i det dagliga diagnostiska arbetet med fokus på odling, mikroskopering, art- och resistensbestämning av bakteriologiska fynd, för att så småningom mer självständigt kunna göra bedömningar av odlingarna. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet där vi har patienten i fokus och du förväntas bidra och delta aktivt i vårt förbättringsarbete.

Inom denna sektion bedrivs arbetet på dagtid på vardagar, med undantag för någon enstaka långhelg.

Vi erbjuder både tillsvidaretjänst och vikariat. Friskvårdsbidrag och fri sjukvård ingår för dig som tillsvidareanställd.

2. Bakteriologiska sektionen - allmän bakteriologi

Inom den bakteriologiska sektionen diagnostiseras infektioner orsakade av bakterier, svampar och parasiter. Det gör vi framför allt genom att odla eller mikroskopera prover. Majoriteten av våra prover odlas vid vår automatiserade odlingsbana där även avläsningen sker digitalt. Övriga provhanteringen ställer krav på ett praktiskt handlag och intresse för manuellt laborativt arbete.

Som ny medarbetare får du stegvis introduktion och utbildning i de metoder och tekniker du ska använda. Du kommer att arbeta i det dagliga diagnostiska arbetet med fokus på odling, art- och resistensbestämning av kliniskt relevanta fynd och så småningom självständigt göra avancerade bedömningar av odlingarna. Vi arbetar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet där vi har patienten i fokus och du förväntas bidra och delta aktivt i vårt förbättringsarbete.

Helg- och kvällstjänstgöring ingår i tjänsten, men vår verksamhet bedrivs i huvudsak på dagtid under vardagar. Vi tillämpar flextid.

Vi erbjuder både tillsvidaretjänst och vikariat. Friskvårdsbidrag och fri sjukvård ingår för dig som tillsvidareanställd.

Vi söker
Dig som har intresse för bakteriologi och som är beredd att investera tid och engagemang i att fördjupa dina teoretiska och praktiska kunskaper inom området för att på sikt bli en av våra duktiga och självständig medarbetare. Du har en positiv inställning till din omgivning. Du har god samarbetsförmåga och trivs med att jobba i team. Du har ett analytiskt förhållningssätt, kan arbeta självständigt, ta ansvar, göra egna bedömningar och fatta beslut.

Vidare är du nyfiken, tar initiativ och vill vara delaktig i att utveckla och förbättra verksamheten. Du har god kommunikativ förmåga på svenska både i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav:
- Utbildad och legitimerad biomedicinsk analytiker, biomedicinare eller annan relevant                högskoleutbildning om minst 180 hp som bedöms likvärdig. 
- Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Meriterande:
- Erfarenhet av arbete på kliniskt mikrobiologiskt laboratorium.
- Goda teoretiska kunskaper om bakteriologi och specifikt mykobakteriologi.
- Erfarenhet av bakteriologiska odlingsmetoder, samt art- och resistensbestämningsmetoder.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Personligt brev
3. Yrkeslegitimation
4. Utbildningsbevis
4. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

Om rekryteringsprocessen
Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/4063
Kontakt
  • Johanna Svantesson, 0724-698839
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Maria Guglielmeti, 08-58581160
Publicerat 2022-05-24
Sista ansökningsdag 2022-08-21

Tillbaka till lediga jobb