Hjärtkliniken vid Danderyds sjukhus är en av Sveriges främsta inom hjärtsjukvård och har de senaste åren legat i topp i nationella kvalitetsindex. Vi är stolta över vår framstående forskningsmiljö med en dedikerad forskningsenhet: Hjärt-kärllaboratoriet. Här bedriver vi betydelsefulla kliniska studier om hjärt-kärlsjukdom i samarbete med Karolinska Institutet, andra sjukhus och läkemedelsföretag. Vid Hjärt-kärllaboratoriet pågår ett 20:tal studier, där den största är undersökningen av 2500 deltagare i den nationella SCAPIS-studien. SCAPIS är en världsunik studie av hjärt-, kärl- och lungsjukdom som pågår de kommande två åren.

Vi söker nu en sjuksköterska till vårt engagerade forskningsteam som består av forskningssjuksköterskor, biomedicinska analytiker, undersköterskor samt flera forskningsaktiva läkare. Enheten har ett nära samarbete med sjukhusets Kliniska Forskningscentrum (KFC). Vi ser det som en stor tillgång med klinisk förankring och vi önskar därför att rotation till klinik ingår i tjänsten.

 

Arbetsuppgifter:

Du arbetar som klinisk forskningssjuksköterska i de studier som pågår, vilket inkluderar patientrekrytering, patientbesök, fortlöpande kontakt med deltagare i pågående studier, läkemedelshantering, provtagning/ provhantering samt datainmatning. Här ingår SCAPIS som en av de större, pågående studierna. Därutöver ansvara för kontakter med såväl kliniska prövare som med representanter för läkemedelsindustrin.

 

Anställningsform:

Tillsvidare anställning med tjänstgöring 60-100% med klinisk rotationstjänstgöring. Viss helgtjänstgöring kan förekomma efter överenskommelse.

 

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med erfarenhet av kliniska studier. Utbildning i GCP (Good Clinical Practice) är meriterande. Du behöver kunna engelska i både tal och skrift. Goda möjligheter till kompetensökning inom hjärta/kärl såväl som inom respektive forskningsområde finns.

 

Personliga egenskaper:

Du är noggrann och systematisk och förstår vikten av ordentlig dokumentation. Arbetet ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt och att du är bekväm med att ta ansvar för att driva arbetet framåt. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för din omgivning. Vi lägger stor vikt vid både personlig lämplighet och specifika erfarenheter.


Välkommen med din ansökan och bli en del av vårt team på Hjärt-kärllaboratoriet, där du får möjlighet att arbeta i en spännande och utvecklande miljö med engagerade kollegor!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60-100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3717
Kontakt
  • Annika Westerdahl, 08-12358722
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 08-12357070
Publicerat 2024-06-10
Sista ansökningsdag 2024-07-08

Tillbaka till lediga jobb