Ambulanssjukvården i Storstockholm AB-AISAB, Storstockholm

Är du en strukturerad och lösningsorienterad specialistläkare med intresse för prehospital vård? Vill du ha en nyckelroll i att utveckla den prehospitala vårdens medicinska kvalitet? Då kan vi erbjuda ett intressant arbete med möjlighet till stort eget ansvar som medicinskt ledningsansvarig läkare (MLA) till Ambulanssjukvården i Storstockholm AB.

AISAB befinner sig i spännande utveckling. Inom det kommande året planeras verksamheten att växa från 600 till ca 1500 anställda när det prehospitala vården inom Region Stockholm övergår till AISAB.

De läkarbemannade prehospitala enheterna är akutläkarbilar, jourläkarbilar, prehospital bakjour och ambulanshelikopter. Enheterna bemannas av läkare med specialitet inom akutsjukvård, anestesi och intensivvård eller allmänmedicin tillsammans med ambulanssjuksköterskor, anestesisjuksköterskor och ambulanssjukvårdare med hög kompetens inom prehospital vård.

Arbetsuppgifter

Som MLA kommer du att ha en nyckelroll i vår verksamhet. Utöver ditt kliniska arbete har du det medicinska ledningsansvaret för de prehositala läkartjänsterna. I rollen som medicinsk ledningsansvarig bistår du verksamhetschefen i ledning, styrning och utveckling av verksamheten med fokus på patientsäkerhet och medicinsk kvalitet. Du kommer att arbeta i nära samarbete med stationschef och stödfunktioner inom patientsäkerhet. Du ansvarar för medicinsk behandling, kvalitet och patientsäkerhet på våra enheter och samordnar fortbildning och utveckling tillsammans med KTC. Du förväntas vara aktiv i arbetet med att utveckla prehospital läkartjänst och har ett tätt samarbete med dina medicinskt ansvariga kollegor, du kommer att ingå i ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med relevant specialistutbildning för verksamheten och har arbetat som läkare inom prehospital vård eller annan relevant verksamhet. Du har erfarenhet av att leda, styra och arbeta utifrån ledningssystem och har tidigare samverkat med stödfunktioner inom vård- och patientsäkerhet med gott resultat.

Som person har du framåtanda och stort intresse för utveckling och lärande. Du ser värdet av ett gott samarbete och att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till andra. Ditt engagemang, din flexibilitet och positiva inställning bidrar till ett gott arbetsklimat, där vi alla hjälps åt och samarbetar för att nå bästa vårdkvalitet för våra patienter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Välkommen med din ansökan senast 23 juni 2024. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Så tveka inte! Skicka in din ansökan redan idag.

 

Har du frågor? 

Kontakta: Per Ryding på per.ryding@regionstockholm.se eller Carolina Fors på carolina.fors@regionstockholm.se .

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3675
Kontakt
  • Carolina Fors, 08-12312130
  • Per Ryding, 08-12312167
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb