Barnmorska till Järva ungdomsmottagning

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i livets alla skeden. Vi bedriver psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, somatisk specialistvård, närakuter, habilitering, hjälpmedel och centrum för forskning. Tillsammans är vi drygt 11 600 medarbetare. Våra medarbetare gör skillnad nu och i framtiden. slso.sll.se

Järva ungdomsmottagning drivs i samverkan mellan Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) som
ansvarar för driften av den medicinska delen av verksamheten och Järva Stadsdelsförvaltning. 
Vårt övergripande uppdrag är att främja sexuell och reproduktiv hälsa samt att förebygga och
tidigt upptäcka psykisk ohälsa och sociala problem bland ungdomar mellan 12-22 år. Vi arbetar
hälsofrämjande utifrån ett helhetsperspektiv.

Järva ungdomsmottagning ligger centralt i Kista och är en av organisationens 29 mottagningar. Här arbetar uppåt 8 personer i ett tvärprofessionellt team bestående av 2 barnmorskor, 3 kuratorer, 1 läkare och två chefer. Barnmorskor och kuratorer arbetar främst med enskilda besök, men en stor och viktig del av arbetet är också att bedriva utåtriktat arbete. Exempelvis tar vi emot kontinuerliga studiebesök från skolor i närområdet och i perioder har vi även gruppverksamhet för ungdomar på mottagningen. Vi är en lågtröskelverksamhet och strävar alltid efter hög tillgänglighet. Utöver bokningsbara besökstider och drop in, erbjuder vi t.ex. videobesök och kontakt via chatt, 1177 och telefon.

Normmedvetenhet och mångfald är viktigt för oss, alla ungdomar och alla medarbetare ska känna sig lika välkomna hos oss. Vi värnar ett respektfullt, positivt och lösningsorienterat arbetsklimat där alla hjälps åt på ett flexibelt och prestigelöst sätt.

Läs mer om Järvas ungdomsmottagning på: Järva ungdomsmottagning (ungdomsmottagningarna.se)

SLSO erbjuder:

Inom SLSO finns goda möjligheter för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. På vårt intranät finns information för dig som nyanställd som stöd i din introduktion när du börjar hos oss. Vi har ett antal obligatoriska utbildningar och utöver detta finns ytterligare möjligheter till kompetensutveckling. Vi erbjuder regelbundet olika utbildningar efter ditt behov och har även ett väl inarbetat introduktionsprogram.

Vi erbjuder också våra medarbetare förmåner såsom flexibla arbetstider, friskvårdsersättning, fri öppen hälso- och sjukvård samt tjänstepension mm. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

 Om tjänsten:

Som barnmorska hos oss kommer ditt arbete bland annat att bestå av preventivmedelsrådgivning inklusive insättning/uttag av spiral/p-stav, STI-provtagning och behandling, smittspårning, och undersökningar. Du kommer att ha samtal med ungdomar om livsstil, identitet, relationer och sexualitet utifrån ungdomens livssituation och behov. I tjänsten ingår att kunna växla mellan att ha nära samarbeten med kollegor till att klara av att självständigt ta emot alla sorters besök och mottagningsrelaterade uppgifter.

Ett nära samarbete mellan alla kollegor är viktigt eftersom vi gemensamt tar ansvar för mottagningen som helhet. Chef finns närvarande på mottagningen ca 1 dag/vecka och är övrig tid tillgänglig via mail och telefon.

Om dig:

Kvalifikationskrav: Barnmorska med förskrivningsrätt samt erfarenhet att arbeta på ungdomsmottagning.

Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta med ungdomar och unga vuxna inom vårt
uppdragsområde sexuell och reproduktiv hälsa. Du behöver ha god förmåga att göra självständiga bedömningar och prioriteringar men också ha förmåga att skapa samarbeten med kollegor på ett prestigelöst och flexibelt sätt. Vi förutsätter att du är lösningsorienterad och trivs med att växla mellan olika arbetssätt och tempon samt att det är naturligt för dig att ta helhetsansvar för mottagningen tillsammans med dina kollegor. Om du har särskilt intresse och engagemang för vårt lokala område ser vi även det som positivt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform:

Särskild visstidsanställning om 100% tom 2024 12 31. Tillträde enligt överenskommelse.

Övrig information: 

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3615
Kontakt
  • Camilla Näslund, enhetschef, 08-12340527
Facklig företrädare
  • Annika Stigmanslid, Vårdförbundet (PV Norr), 08-12340490
  • Clara Hultqvist, SRAT, 08-12335778
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb