S:t Eriks Ögonsjukhus AB

Är du intresserad av en rådgivande och utvecklande roll med fokus på patientsäkerhet och medicinsk kvalitet? Vi söker dig som vill bidra till att utveckla ögonsjukvården på ett specialiserat ögonsjukhus med nationellt uppdrag. Målet är att förbättra tillgängligheten och kvaliteten inom ögonsjukvården.

 

Om oss

S:t Eriks Ögonsjukhus har ett tredelat uppdrag för vård, forskning och utbildning inom ögonområdet. Vår position är unik som landets enda ögonsjukhus. Vi har ett starkt varumärke och vår vision är att vara ett av världens ledande ögonsjukhus genom att ständigt förbättra och utveckla ögonsjukvården samt fördjupa kunskapen om ögat och synen genom forskning och utbildning.

 

Arbetsuppgifter

Som vår nya chefläkare kommer du att ha en central roll och rapportera direkt till vd. Du kommer att samarbeta nära verksamhetschefer, läkarchefer och enhetschefer för att säkerställa att vår medicinska verksamhet håller högsta standard. Externt representerar du bland annat sjukhuset i regionala sammanhang och ingår i chefläkarnätverk inom Region Stockholm.

Du är kvalitetsansvarig på sjukhuset och chef för avdelningen för kvalitet-och patientsäkerhet.

Chefläkarens uppdrag omfattar ett övergripande ansvar för att utveckla patientsäkerhet och kvalitet. Det omfattar exempelvis att arbeta med frågor som etik, läkemedel utifrån ett patientsäkerhetsperspektiv, vårdhygien, vårdprocessutveckling, informationssäkerhet och dataskydd. Vidare innefattar ansvaret bland annat bevakning av lagar, förordningar och föreskrifter som rör hälso-och sjukvård i stort och sprida dessa på ett adekvat sätt i organisationen samt att delta och vara stöd i arbetet med risk-och händelseanalyser, hantera Lex Maria ärenden och vid behov initiera dessa.

Framtidens vårduppdrag ställer höga kvar på patientprocessorientering, gemensamma arbetssätt och ständiga förbättringar och uppdraget har starkt koppling till verksamhets- och produktionsutveckling.

Tjänsten kommer att kombineras med klinisk tjänstgöring.

Kvalifikationer

  • Du är specialistläkare inom ögon med minst 5 års erfarenhet
  • Du har disputerat

 

Det är meriterande om du också har

  • Erfarenhet av arbete med kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor
  • Erfarenhet av arbete med kris-och katastrofhantering.
  • Chefserfarenhet från exempelvis rollen som verksamhetschef

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är engagerad, lyhörd och strukturerad med god förmåga att prioritera. Det är viktigt att du är tydlig och kommunikativ samt har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer. Du trivs med att samarbeta och arbeta tillsammans med andra för att uppnå konkreta resultat. Du kan förstå och hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt. Dessutom behöver du vara kreativ och initiativrik för att kunna driva innovation inom kvalitets- och patientsäkerhetsfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande.

 

I denna rekrytering arbetar vi tillsammans med Randstad och ansökan sker via 

https://www.randstad.se/jobb/chefslakare_solna_3c2fcb36-867b-434e-a4f2-cca178edc47f/

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3567
Kontakt
  • Nicolina Johansson, nicolina.johansson@regionstockholm.se
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-07-24
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb