Vill du vara med och skapa framtidens kollektivtrafik i Stockholm? Varje dag reser närmare 900 000 personer med vår kollektivtrafik, och vi behöver dig för att möta de höga kraven på tillgänglighet, säkerhet och innovation. Tycker du om att arbeta med människor och vill vara med och påverka? Då kan det här vara rätt möjlighet för dig!

IT-avdelningen behöver stärka förmågan att utveckla, förvalta och drifta stabila och säkra digitala lösningar. Från att ha varit en ren beställarorganisation har vi idag ett mixat IT-landskap där alltmer utvecklas och driftas av interna team samtidigt som stora delar av IT-miljön är outsourcad till flera leverantörer. För att lyckas med detta behöver vi etablera ett systematiskt förbättringsarbete i en mixad agil och traditionell kontext.

Nu söker vi en diplomatisk Service Manager som vill vara med och bygga och sätta nya processer och strukturer för vår incidenthanteringsprocess. Du kommer tillhöra vår grupp Kvalitet och Kontinuitet. Vår ambition är att etablera processer för Incident och Problem management i en virtuell organisation för att hantera Major Incidents. Vi hoppas du är nyfiken och vill söka tjänsten!

Om rollen 

Som vår Service Manager jobbar du för att stärka vår förmåga att driva Incident- och Problem Management på en operativ nivå över hela IT organisationen och i koordineringen mellan flera leverantörer.

Några exempel på arbetsuppgifter i din roll som Service Manager:

 • Etablera en intern Major Incident funktion
 • Driva och följa upp på incidenter
 • Driva och följa upp Problemärenden
 • Driva proaktiv Problem Management
 • Driva samverkan mellan interna och externa utvecklingsteam inom ramen för processerna
 • Driva leverantörssamverkan

Ett intresse och engagemang att vilja jobba operativt där du driver incidenter och arbetar proaktivt med leverantör är centralt och nödvändigt för rollen. Du för en nära dialog och samverkar med viktiga leverantörer samt med Trafikförvaltningens verksamheter som ställer höga krav på upptid.  

För att lyckas i rollen behöver du

Vi letar efter dig som arbetar sen flera år tillbaka i roll som Service Manager eller liknande. Du har akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig. Om du har varit med i hemtagning av incidentprocess kan det komma väl till pass för tjänsten. Självklart är du en god förhandlare och bra på att knyta och bibehålla affärskontakter och -relationer.

Vidare har du:

 • Certifiering inom ITIL
 • Erfarenhet av att arbeta med agila team och/eller -utvecklingsmetoder

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta i en ”multisourcad” IT-miljö
 • Erfarenhet av offentlig förvaltning

Vårt koncernspråk är svenska vilket ställer krav på att du talar och skriver svenska obehindrat.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som person gillar du att jobba proaktivt och tar gärna initiativ till förbättringar. Du arbetar strukturerat och är van att lösa olika typer av problem som kommer upp. Din förmåga att skapa nya och hållbara relationer ligger naturligt för dig och du har ett utåtriktat och kommunikativt arbetssätt med god förmåga att kommunicera komplexa utmaningar på ett anpassat sätt till olika typer av intressenter.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Startdatum enligt överenskommelse

Det här erbjuder vi dig

På trafikförvaltningen har du möjlighet att växa och utvecklas för ett helt yrkesliv. Här kan du vara expert och fokusera på ditt sakområde. Samtidigt som du jobbar i ett lag och i en organisation med stor bredd. Det finns stora möjligheter att röra sig mellan olika roller och uppgifter. Du har utrymme att forma din egen karriärväg och stärka både din personliga och professionella utveckling i en spännande och varierad miljö!

Vi är en välkomnande och öppen arbetsplats där vi stöttar och hjälper varandra. Vi vet att nyckeln för att vi ska klara vårt uppdrag – är medarbetare som trivs, mår bra och kan utvecklas på jobbet. Därför lägger vi stor vikt vid att säkerställa hållbarhet i vårt arbetssätt, bland annat genom att erbjuda flexibilitet i vardagen och hybridarbete när möjlighet finns.

Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag på 5 000 kr. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss. Läs mer om våra förmåner  här.

Välkommen med din ansökan! 

Du ansöker med CV via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökan via e-post. För att säkra objektiva bedömningar använder vi tester i samband med urval. I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Pia Boström, 0703-14 68 66.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 24 juni. Vi ser fram emot din ansökan! 

Tjänsten är placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida. Du hittar oss också på LinkedIn.

#LI-Hybrid

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3556
Kontakt
 • Pia Boström, 0703146866
Facklig företrädare
 • Camilla Nyberg, Akavia, 08-12331847
 • Marita Lönnroth, Vision, 08-12333992
 • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR, 08-12313942
Publicerat 2024-05-31
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb