Psykiatri Södra Stockholm, Psykiatrisk utredningsmottagning Rosenlund

Psykiatri Södra Stockholm strävar efter att bli ett ledande föredöme inom svensk psykiatri. Det gör vi genom att arbeta personcentrerat, erbjuda rätt kompetens för patientens behov, betona tillämpning av evidensbaserade riktlinjer och vårdprogram. Vi satsar fortsatt på utvecklingsarbete inom områdena patientsäkerhet, vårdprocesser och vår viktigaste resurs medarbetaren. Vi är över 850 engagerade medarbetare som erbjuder patienter en god, säker och jämlik vård. 

 

Om utredningsenheten

Psykiatrisk utredningsmottagning Rosenlund (PUM) psykiatri Södras gemensamma remiss- och utredningsmottagning. Det är en nystartad mottagning med högt uppsatta mål att bli ledande inom regionen avseende psykiatrisk diagnostik. Uppdraget är att bedöma patienten och om det föreligger behov av insatser från specialistpsykiatrin samt att genomföra neuropsykiatriska utredningar. Efter bedömning kan behandling erbjudas inom Psykiatri Södra eller hänvisning ske till annan lämplig instans.

Mottagningens medarbetare är läkare, psykologer, sjuksköterska, administratör och medicinska sekreterare.
Mottagningen ligger i fina lokaler högst upp i Grindhuset på Rosenlunds sjukvårdsområde på Södermalm i Stockholm med mycket bra kommunikationer med bussar, tunnelbana och pendeltåg på gångavstånd.


Ditt arbete som psykolog

Som psykolog på Psykiatrisk utredningsmottagning Rosenlund kommer du arbeta med bedömningar. Vi gör basutredningar med många olika psykiatriska frågeställningar för att sortera patienter till någon av våra mottagningar inom Psykiatri Södra Stockholm samt att erbjuda rådgivning för vård inom primärvård eller liknande.

För att underlätta för patienterna och minska väntetid har vi också i uppdrag att vid behov utreda neuropsykiatriska frågeställningar så som ADHD, AST och IF för Psykiatri Södra Stockholms patienter.

Ditt arbete kommer således innehålla både basutredningar och neuropsykiatriska utredningar. Vi har konferenser för både basutredningar och neuropsykiatriska utredningar för att underlätta beslutsfattande och dessa möten är korta och effektiva.

Vi kommer under hösten också erbjuda patienter som fått ADHD/ADD-diagnos en psykopedagogisk insats. Vi ser därför gärna sökanden med erfarenheter av detta och KBT-utbildning. 

Vi är en fullbemannad mottagning och har ingen hyrpersonal. Vi arbetar nära vårdprogram och har högt uppsatta mål för psykiatrisk diagnostik. Du som psykolog kommer få stor träning i detta och ett mycket givande kollegialt samarbete.

Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog, strukturerad och tar ansvar för att nå verksamhetens mål och visioner. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara flexibel samt vara följsam till vårdprogram. Vi arbetar i processer och förväntar oss hög kvalitet i bedömningar och utlåtanden. Då vi har flera seniora medarbetare på mottagningen ser vi gärna en sökande som är nyare i rollen då vi tar vårt utbildningsuppdrag på stort allvar.

Som person är du kommunikativ, social och verkar för god stämning i gruppen. Vi önskar att du har en styrka inom psykiatriska bedömningar och du bör snabbt kunna sätta dig in i patientärenden. Vi arbetar patientcentrerat och förväntar oss att du som psykolog ska kunna anpassa dig efter din patients behov och för att bedömning ska kunna göras. Vi lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet av både basutredningar och neuropsykiatriska utredningar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi vill att arbetet ska ge energi och strävar därför efter att arbeta i processer som ska bidra till en god vård där välbefinnande för både patienter och medarbetare är målet.
Vi är i en spännande utvecklingsfas och för dig med intresse för utvecklingsarbete är det en möjlighet att få fortsätta resan framåt tillsammans med oss.

Vi erbjuder dig möjlighet att jobba på en arbetsplats som ger utrymme för personlig och professionell utveckling på både individuell nivå och gruppnivå.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Som arbetsgivare månar vi om våra medarbetares hälsa och välmående och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstimme och 5000 kr i årligt friskvårdsbidrag.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten med CV, personligt brev och intyg. 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3466
Kontakt
  • Linnéa Kollberg Lindgren, 08-12341290
Facklig företrädare
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-12

Tillbaka till lediga jobb