Södersjukhuset AB, Internmedicin, Avd 80

Varje år vårdas ca 1 600 personer som drabbats av stroke hos oss och därmed är vi en av Sveriges främsta experter inom strokevård. Vid en stroke är varje sekund avgörande för hur mycket livet för den drabbade kommer påverkas. Strokeenheten tillhör verksamhetsområde Internmedicin och är  en av de största klinikerna på Södersjukhuset med 45 vårdplatser, varav 4 trombolysplatser, 6 telemetrier och dagvårdsplatser för akutneurologi. Här behandlar vi patienter med stroke och TIA. 

Arbetsbeskrivning:

Som sjuksköterska på strokeenheten har du varierande arbetsuppgifter med stor möjlighet att påverka och utvecklas i din yrkesroll. För att rädda hjärnan är det särskilt viktigt med snabba insatser, därför är det viktigt att arbeta i team så vi kan hjälpa patienten på bästa sätt. Du kommer att ingå i ett team av sjuksköterskor, läkare, undersköterskor, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer och dietist. Vi har även vårdsamordnare tillgänglig som stöd i utskrivningsplaneringen. Du har stor möjlighet att rotera mellan akutneurologisk dagvård, slutenvård och även öppenvård.

Kvalifikationer:

 • Legitimerad sjuksköterska
 • Minst 2 års erfarenhet av arbete inom akutsjukvård och/eller akut strokevård Det är meriterande om du har vidareutbildning inom akutsjukvård, neurologisk sjukvård eller internmedicin

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som att:

 • du är lugn och trygg
 • har ett starkt engagemang för patienten och god samarbetsförmåga
 • har förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete

Erbjudande:

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

 • Vidareutbildning. Vi erbjuder regelbundna, kompetenshöjande aktiviteter utifrån medarbetarens och verksamhetens behov.
 • Ett generöst friskvårdsbidrag
 • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
 • Föräldrapenningtillägg och föräldralön.

Läs mer om vårt erbjudande här

 Övrigt:

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.  

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3239
Kontakt
 • Biagio Peluso, 070-1008387
Facklig företrädare
 • Jonny Andersson, Vårdfördbundet, 08-12361237
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb