Södersjukhuset AB, Kardiologi

Verksamhetsområde (VO) Kardiologi är en av landets största kardiologiska enheter. Vi har ett unikt uppdrag som innefattar allt från kardiologisk och medicinsk intensivvård (HIA/MIVA) till öppenvård. Däremellan har vi även intermediärvård, kardiologisk slutenvård, intervention och dagvård. Inom VO:t bedrivs nationellt och internationellt uppmärksammad forskning samt utbildning av framför allt läkare och sjuksköterskor. Kliniken har två professorer, en lektor och flera docenter. Nu söker vi nya sjuksköterskor, både tillsvidare och på timanställning!

Arbetsbeskrivning 

Avdelning 51 är en slutenvårdsavdelning med 24 vårdplatser inriktad mot akuta koronara syndrom men även andra typer av patientgrupper inom kardiologi. På avdelningen finns enhetsledare, omvårdnadsledare, processjuksköterska, koordinator, vårdsamordnare och farmaceut som stöd och bollplank i det vardagliga arbetet. Och härliga kollegor förstås! Vi har en god bemanningssituation på avdelningen. 

Kliniken erbjuder generöst med utbildningar till dig som sjuksköterska, årligen flera heldags utbildningar med varierande kardiologiskt tema och vi har även riktade utbildningar inom ischemi, arytmi och hjärtsvikt. Dessutom kommer du få delta i de regiongemensamma hjärtstegsutbildningar som finns i flera steg. Möjlighet finns även till specialistutbildning inom kardiologi eller vård av äldre med bibehållen lön. På vår avdelning har vi en lång tradition med flera möjligheter att rotera mot verksamhetsområdets olika enheter som mottagning, koronarintervention med flera.

Tjänsten är på heltid och tillsvidare, dag och kvällstid, 38:15 tim/vecka. Individuell schemaplanering, nattarbete enligt önskemål. Vi har även behov av sjuksköterska på timanställning, dag och kväll, eller nattetid, 40 tim/vecka.

Kvalifikationer

Du är en person som är nytänkande, driven och har mycket god samarbetsförmåga. Du får patienten att känna sig väl omhändertagen och trygg genom ditt bemötande. Du är flexibel i ditt förhållningssätt då verksamheten är i ständig förändring samt är engagerad och ansvarstagande som person. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kompetenskrav

  • Legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet inom kardiologi eller akutsjukvård.
  • God kommunikativ förmåga och datavana.

Erbjudande

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs och därför månar vi om att du ska ha ett utvecklande, tryggt och hållbart arbetsliv. Vi erbjuder många olika förmåner och fördelar oavsett var du befinner dig i livet och i karriären. Några av dessa förmåner är:

  • Personalgym och hälsoteam med fysioterapeuter, ergonomer och hälsopedagoger som kan stötta dig i din träning.
  • Friskvårdsbidrag vid månadsanställning. 
  • Individuell schemaplanering, dubbel natt-ob-ersättning vid nattarbete, kvarstannandebonus i form av tid som antingen kan tas ut i pengar eller ledighet.
  • Individanpassat inskolningsprogram som sträcker sig över det första halvåret där avstämningar och hospitering på andra enheter inom verksamhetsområdet ingår. 

Läs mer om vårt erbjudande här

Övrigt

Södersjukhuset tillämpar kontroll i belastningsregistret före beslut om anställning. I denna rekrytering arbetar vi med löpande med urval och intervjuer. 

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Välkommen med din ansökan!

Läs mer här om hur det är att arbeta inom Region Stockholm.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenkommelse
Löneform Fast månads- vecko- eller timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller efter överenskommelse
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3197
Kontakt
  • Sonja Krig, vårdenhetschef , 072-4688854
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet centra söder, vardforbundet@sodersjukhuset.se
Publicerat 2024-05-20
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb