Stockholms läns sjukvårdsområde, Habilitering och Hälsa

Psykolog till Habiliteringscenter Flemingsberg Barn

Vill du vara med i ett av våra tvärprofessionella team där vi arbetar för att ge bästa stöd till barn med funktionsnedsättning? 

Vill du skapa förutsättningar för barn att fungera på bästa sätt i sin vardag?  

Vi söker nu en psykolog till vår trivsamma habiliteringsmottagning i Flemingsberg. Habiliteringscenter Flemingsberg är en enhet inom Habilitering & Hälsa, en verksamhet inom Region Stockholm med särskild kompetens kring funktionsnedsättningar. På mottagningen arbetar vi i tvärprofessionella team inriktade mot målgrupperna rörelsenedsättning, intellektuell funktionsnedsättning och autism, och vi träffar patienterna både individuellt och i grupp. Patienterna bor i Huddinge kommun och Botkyrka kommun och har en funktionsnedsättning. Vi jobbar aktivt med fokus på att utveckla förmågor och strategier för att patienten och dess nätverk ska kunna hantera funktionsnedsättningen i vardagen.  

Utmaningen hos oss finns i bredden av patientens individuella behov och ger därför möjligheter till bred erfarenhet samt yrkesmässig och personlig utveckling. Hos oss följer du barnet tillsammans med dess familj och nätverk och kan göra verklig skillnad!    

Vår mottagning ligger nära Flemingsbergs centrum mittemot Huddinge sjukhus. 

Om tjänsten: 

Din uppgift blir att ansvara för psykologens perspektiv i nära samarbete med andra yrkesgrupper på enheten. Som psykolog hos oss planerar du åtgärder för barn och ungdomar i samarbete med nätverket. 

Arbetet är varierande och innebär att du kommer att informera om funktionsnedsättningens påverkan i det dagliga livet, förebygga och minska problemskapande beteende, ge stödsamtal till barn, ungdomar och föräldrar. Du ger också stöd och kunskapsöverföring om föräldrarollen samt till barnets övriga nätverk. Arbetet innebär också att leda grupper och föreläsningar utifrån din professionella kunskap. 

Om dig: 

Vi söker dig som är legitimerad psykolog. Vi förutsätter att du arbetar utifrån vetenskapligt beprövade metoder och klinisk erfarenhet. Du har god förmåga att organisera och strukturera ditt patientarbete, samt att du trivs med teamarbete och har lätt att samarbeta med övriga professioner i teamet kring patienten. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det bedöms som meriterande om du har erfarenhet av att tidigare ha arbetat med våra målgrupper. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Oktober 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Flemmingsberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3150
Kontakt
  • Michèle Migden-Holm, 08-12335604
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet Liisa Holtay, 08-12340484
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-05-26

Tillbaka till lediga jobb