Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri Sydväst, Heldygnsvårdssektionen

Universitetskliniken Psykiatri Sydväst drivs av visionen att erbjuda den bästa psykiatriska vården i Sverige. Vi har omfattande samverkan med Karolinska Institutet och präglas av forskning, nytänkande, innovationer och ständig utveckling. Psykiatri Sydväst är i sin helhet samlad i Flemingsberg vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. Läs mer om Psykiatri Sydväst här

Söker du efter ett arbete där fokus ligger på att stödja patienter och skapa goda relationer?

Då ska du söka dig till oss!

Som sjuksköterska hos oss har du en arbetsledarfunktion och ingår i ett team. Det innebär att du tillsammans med övriga teamet fördelar arbetsuppgifter, ordinerar och följer upp omvårdnadsåtgärder, motiverar och håller stödjande samtal med patienter, samverkar med olika instanser och professioner samt arbetar för att vården skall vara god och säker. Det förekommer provtagningar och andra medicintekniska moment men det största fokuset ligger på samtalen och att kunna hjälpa patienten skapa struktur och strategier för att hantera sitt vardagliga liv.

Avdelning M67 bedriver akutpsykiatrisk heldygnsvård med 16 vårdplatser och tar främst emot patienter med autism och OCD, men vi tar också emot patienter med samsjuklighet och beroendeproblematik.

Förutom enhetens ordinarie uppdrag har vi även en så kallad ”självvald inläggningsplats” där patienter med kontrakt själva kan styra och planera sin egen inläggning och där sjuksköterskan har en viktig roll i in- och utskrivningsprocessen. Detta är ett uppskattat och utvecklande ansvar där utbildning och delegering i suicidriskbedömning ingår. Här kan du läsa mer om självvald inläggning.

Personcentrerad vård

Vi har ett stort fokus på att arbeta utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Genom en personcentrerad vård vill vi stärka patienternas delaktighet och ta tillvara på patientens önskemål, synpunkter och resurser som en naturlig del i arbetet.

Braining

Vi erbjuder träning enligt vårt eget träningskoncept Braining, utvecklat för att stimulera och motivera patienter till ökad fysisk aktivitet. På kliniken finns idag ett omfattande träningsutbud där medarbetare leder pass och både patienter och personal kan delta.

Arbetstider

Arbetspassen på förmiddagar börjar 7:15 och slutar cirka 16:15-16:45 beroende på schemalaternativ. Kvällspass, 12:15-20:15.

Läs gärna mer om förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde.

Varför ska du söka till oss?

 • Du får en mentor under dina 6 första månader av anställningen med möjlighet till förlängning efter individuella behov.
 • Du får en individuellt anpassad introduktion.
 • Friskvård och friskvårdsbidrag 5000 kr/år.
 • 10 veckors schema/4 helger av 10.
 • Kvarstannande bonus - efter ett års anställning tillkommer årligen en tidbank på 40 timmar (vid heltid) som kan tas ut i ledighet, pengar eller extra pensionsavsättning.
 • SLSO erbjuder medarbetare kostnadsfri sjukvård inom öppenvården. Den kostnadsfria sjukvården gäller besök inom öppenvården som ingår i högkostnadsskyddet i Sverige.   
 • Löneväxling.

Vem söker vi?

 • Arbetssätt och rutiner kan vi lära dig, du behöver ha en positiv inställning, en vilja att ta ansvar och en kommunikativ förmåga i tal och skrift.  
 • Som tycker om att utveckla och utforma vårdenhetens rutiner och vårdens kvalitet
 • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

 • Legitimerad sjuksköterska.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Huddinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3074
Kontakt
 • Therése Nordin, Vårdenhetschef, 072-2043157
 • Isabel Fernandez, Biträdande vårdenhetschef, 072-4653677
Facklig företrädare
 • Lena Elfström, Vårdförbundet, 08-12340490
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb