Vårt anställningserbjudande

Akutmottagningen på Danderyds Sjukhus är ett av landets största akutmottagningar och vi har drygt, vi är ett av de sjukhus som tar emot flest ambulanser på larm. Inom VO Akutsjukvård tar vi emot vuxna patienter med akuta eller potentiellt akuta medicinska tillstånd.

Vi bygger nu upp en verksamhet på akutmottagningen med fler specialister och ST-läkare inom akutsjukvård. För närvarande är akuten uppdelad i 5 olika sektioner – hjärt, medicin, kirurgi och urologi, ortopedi samt neurologi. Allt eftersom vi blir fler läkare i Akutläkargruppen så planerar vi att i högre grad arbete linjelöst.

Trots storleken på Danderyds Sjukhus så har vi nära samarbete mellan samtliga kliniker och det goda arbetsklimatet mellan läkarna på sjukhuset brukar ofta lyftas som en styrka och signum.

 

Arbetsbeskrivning

Som Specialist inom Akutsjukvård kommer du få stora möjligheter att ta ansvar för uppbyggnaden av akutläkarverksamheten på Danderyds Sjukhus i nära dialog med läkarchef och ST-studierektor. Du kommer arbeta kliniskt på Akutmottagningen enligt roterande dag och jourschema på samtliga sektioner och vara ledningsläkare på akuten. Du kommer ansvara för att patienterna på akuten handläggs på ett såväl effektivt som patientsäkert sätt.

Du kommer handleda upp till 3 legitimerade kollegor och delta i specialistkollegium där vi kontinuerligt utvärderar våra läkare. Du kommer medverka i kontinuerliga förbättringsarbeten och tilldelas ansvarsområde utefter dina kompetens.

 

Kvalifikationer

Vi söker leg läkare med specialistkompetens i akutsjukvård. Erfarenhet av utbildning och handledning är meriterande.

 

Personliga egenskaper

Du bör vara målinriktad och positiv. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

Ansökan LUS-tjänst

Vid rekrytering av specialistläkare/biträdande överläkare/överläkare genomförs alltid en sakkunnigprövning vilket är en förutsättning för att erhålla specialisttjänst på Danderyds sjukhus.

För att din ansökan ska beaktas behöver följande dokument bifogas:  

  • CV
  • Legitimationsbevis läkare
  • Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen
  • Ev bevis på medicine licentiat/doktorsexamen
  • Ev publikationsförteckning
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Danderyd
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/3035
Kontakt
  • Sen Chai, 08-12358303
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet , 08-12357000
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb