Stockholms läns sjukvårdsområde, FoUU, CES, SRHR

Vill du bidra till en bättre folkhälsa i Stockholms län med fokus på kvinnornas sexuella och reproduktiva hälsa och rättigheter? Vi söker dig som är disputerad forskare och expert inom kvinnohälsa.

Vi erbjuder:

Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin (CES) är en del av Region Stockholm. Vi har i uppdrag att arbeta med utveckling av folkhälsoinsatser för att bidra till en god och jämlik hälsa i befolkningen. Vi ägnar oss åt allt från datainsamling och analys till aktivt stöd vid implementering av hälsofrämjande insatser. CES ingår i verksamhetsområde Forskning, utbildning och utveckling (FoUU) och har cirka 85 medarbetare. Hos oss arbetar du nära akademin, särskilt Karolinska institutet, och våra lokaler ligger vid Torsplan i Stockholm.

Vi erbjuder dig en stimulerande arbetsmiljö där du får goda möjligheter att utvecklas till en ledande expert inom ditt kompetensområde.

Om tjänsten:

Enheten för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) utvecklar regionens folkhälsoarbete inom SRHR och har nära band till Karolinska Institutet (KI). Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med andra experter, handläggare, läkare, psykolog och statistiker samt enhetschef. Enheten har en särskild linje inom kvinnohälsa som innefattar både epidemiologiska kartläggningar samt interventioner och stödinsatser riktade till hälso- och sjukvården.  Som expert inom kvinnohälsa förväntas du leda utvecklingen av interventioner och stödinsatser för kvinnohälsa riktade till hälso-och sjukvård, till exempel utveckla egenvård för kvinnosjukdomar, psykologiska behandlingar för gynekologisk smärta och sexuell dysfunktion och andra preventiva och hälsofrämjande interventioner för förbättrad kvinnohälsa. Du förväntas också författa rapporter som presenterar epidemiologiska data framtagna med hjälp av statistiker, samt författa vetenskapliga texter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning. Möjlighet till deltidsanställning kan diskuteras, till exempel i kombination med klinisk tjänstgöring eller forskning. Flera av våra medarbetare är aktiva forskare.

 

Om dig:

Vi söker dig som har erfarenhet av att utveckla, testa och utvärdera interventioner. Vi ser gärna till att du har en yrkesutbildning inom vården - till exempel, läkare, barnmorska eller psykolog. Men vi uppmanar även kandidater med expertis inom kvinnohälsa som har en annan yrkesutbildning att söka tjänsten.

Du är disputerad och har god kännedom om svensk hälso- och sjukvård. Gedigen forskningserfarenhet främst inom kvantitativa metoder är ett krav för tjänsten. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska, både muntligt och skriftligt, och tycker om att skriva. Klinisk erfarenhet inom SRHR-vård är meriterande.

Som person är du drivande, handlingskraftig och innovativ. Du är effektiv och har god analytisk förmåga. Du behöver kunna hantera varierade arbetsuppgifter och leverera med hög kvalitet inom satta tidsramar. Arbetet på CES kräver god samarbetsförmåga liksom förmåga att arbeta självständigt. Vi tror att du är en ambitiös person som vill utvecklas till en ledande expert inom kvinnohälsa.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Kyriaki Kosidou enhetschef, tfn 070-720 58 80

Fackliga företrädare:

Ulrika Sundbye, Vårdförbundet, tfn 08-123 404 90, ulrika.sundbye@ regionstockholm.se
Liisa Holtay, Psykologförbundet, tfn 08-123 404 84
Lena Bergqvist, SLSO:s Läkarförening, lena.bergqvist@regionstockholm.se
Janne Virtanen, SACO, Akavia , tfn 08-123 475 29

Övrig information:

SLSO skapar goda förutsättningar för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. Som medarbetare har du förmåner såsom fri sjukvård upp till högkostnadsskyddet, extra ersättning vid föräldraledighet, avtalspension samt försäkringar. Vi tillämpar friskvårdstimme och har 5000 kr i friskvårdsbidrag/kalenderår. 

Vi kommer att gå igenom ansökningar löpande och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2603
Kontakt
  • Kyriaki Kosidou, 0707205880
Facklig företrädare
  • Ulrika Sundbye, Vårdförbundet, 08-12340490
  • Liisa Holtay, Psykologförbundet, 08-12340484
  • Janne Virtanen, SACO, Akavia, 08-12347529
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-12

Tillbaka till lediga jobb